Pet pasmina pasa koje trebate izbjegavati ako imate malu djecu

Foto: Pixabay

Psi su mnogo više od slatkih kućnih ljubimaca. Svaki pas ima svoju osobnost koja podjednako ovisi o njegovom odgoju i prirodnom temperamentu. Naravno, postoje iznimke, ali pasmina psa može nam puno reći o njegovom karakteru i kompatibilnosti.

I dok su neke pasmine prirodne "dadilje", druge jednostavno nisu tako dobre s djecom. Dakle, ako ste odlučili nabaviti ljubimca punog ljubavi za svoju malu djecu, možda biste željeli saznati koje pasmine biste trebali izbjegavati.

Chow Chow

Ovi pahuljasti psi mogu ukrasti svačije srce svojim slatkim izgledom. Međutim, Chow Chow možda nije najbolji izbor za obitelj s malom hiperaktivnom djecom.

Ova pasmina je nevjerojatno odana, ali nije osobito gostoljubiva prema strancima ili drugim kućnim ljubimcima. Ako nisu raspoloženi, ovi psi mogu biti vrlo tvrdoglavi ili čak agresivni. Međutim, uz opsežnu ranu obuku, ova pasmina može postati dobar obiteljski ljubimac.

Dalmatiner

Dalmatineri su predani obitelji, pa tako i djeci. Međutim, mogu postati pretjerano uzbuđeni i hiperaktivni, što djeci može biti zabavno, ali u igri mogu slučajno srušiti ili ozlijediti djecu.

Također, zbog genetike, mnogi su dalmatineri gluhi, zbog čega ih je lako preplašiti što može dovesti do slučajnih ugriza. Osim toga, mogu biti prgavi prema strancima. Međutim, uz pravilnu socijalizaciju i trening poslušnosti, lako mogu napredovati u obiteljima s malom djecom.

Haski

Općenito, haskiji su tolerantni i dobro se slažu s djecom. Međutim, oni su također jako energični, tako da mlađoj djeci može biti izazovno držati korak s njima. Također vole u igri grickati, što zahtijeva poseban oprez kada su u blizini krhke bebe i mala djeca.

Shar Pei

Ovi naborani psi možda jesu slatki, ali mogu biti prilično mrzovoljni i nepredvidivi. Vrlo su teritorijalni i mogu postati neprijateljski raspoloženi prema strancima i gostima, uključujući djecu. Čak i ako su dresirani, njihovo antisocijalno ponašanje teško je kontrolirati.

Jazavčar

Zbog duguljastih tijela, jazavčari izgledaju slatko, ali to ih čini sklonima problemima s leđima, pa boravak u blizini razuzdane djece može predstavljati rizik od ozljeda. Važno je naučiti djecu kako se igrati s njima i kako ih sigurno podići. Osim toga, ovi pametni mali psići mogu biti prilično zapovjednički nastrojeni i ne baš nježni dok se igraju, ali ako ih trenirate, djeca im mogu postati najbolji prijatelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.