Zagrepčanima prikazan mukotrpan život krava u mliječnoj industriji

Foto: Press

PRIJATELJI životinja danas su postavili edukativnu instalaciju na Trg bana Jelačića u Zagrebu kojom su educirali građane o tome što se događa s kravama i telićima u mliječnoj industriji. Instalacija se sastojala od kamiona s vizualima izvana i videom o mukotrpnom životu krava unutar kamiona.

"Mliječna industrija prikazuju krave sretnima unatoč tome što im odmah po rođenju uzima djecu, šalje ih na tov ili u klaonicu i ubije ih nakon svega nekoliko godina života. Propaganda mliječne industrije pokušava odvojiti potrošače od stvarnosti i važnih informacija", upozorili su iz udruge.

Pozvali ljude da prestanu piti životinjsko mlijeko

Poslali su poruku i da je mlijeko nezdravo, kao i da su ljudi jedina vrsta koja pije mlijeko druge vrste te jedina vrsta koja pije mlijeko u odrasloj dobi. "Konzumacija životinjskoga mlijeka je neprirodna, nezdrava i nepotrebna i povezana je s velikom okrutnošću", naveli su i opisali zdravstvene prednosti koje donosi prestanak konzumiranja mliječnih proizvoda.

"Povećava se energija, smanjuje nadutost, poboljšava probava, koža je čišća, smanjuju se simptomi astme i dolazi do smanjenja upala. 65% svjetske populacije netolerantno je na laktozu. Pozivamo sve da iskušaju razne vrste biljnih mliječnih proizvoda, poput sojinog, rižinog, zobenog i drugih biljnih mlijeka", zaključili su Prijatelji životinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.