Rakun pronađen u podsljemenskoj zoni smješten je u ZOO vrt, traži se njegov vlasnik

KRAJ brane u Štefanovcu građani su naišli na rakuna i nadjenuli mu ime Branko. U potragu za njim uključila se ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, koja ga je danas preuzela na Žutom brijegu. 

"Nosati rakun omirisao je orahe i jabuke na terasi jedne kuće te opijen mirisima voća i zrakama jesenjeg sunca odlučio ubiti oko. Naš ga je dolazak razbudio. Svidio mu se život u prirodi podsljemenske zone, pa, logično, nije s nama samovoljno želio krenuti u nepoznato. Uz malo smo ga truda uspjeli uloviti i prevesti u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba", piše na Facebook stranici zagrebačkog Zoološkog vrta.

Utvrđeno je riječ da je riječ o mužjaku, starom oko šest mjeseci. Također, pretpostavlja se da je Branko nečiji ljubimac jer je naviknut na prisutnost ljudi, ali nema mikročip pa se čeka da se njegov vlasnik javi.

"Nismo ga htjeli mnogo smetati jer nam je bilo važno da se odmori te na miru pojede prvi obrok sastavljen od voća, povrća i mesa.  Branku su svidjelo jelo spravljeno u kuhinji Zoološkog vrta", dodaju.

Inače, u Zoološkom vrtu Grada Zagreba živi desetak rakuna u dobi od 6 do 19 godina. Nosati rakun, mala zvijer iz Južne Amerike, na popisu je invazivnih vrsta Europske unije, pa je Brankov pronalazak putem sustava za prijavu invazivnih vrsta prijavljen Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.