Sedam razloga zbog kojih se morski psi boje dupina

Foto: Pixabay

KADA razmišljamo o vrstama koje vladaju morem, većina ljudi vjerojatno misli da su u morskim vodama glavni morski psi. Oni su veliki, strašni i imaju oštre zube. Na veliko iznenađenje većine, postoji stvorenje koje živi u moru i morski ga se psi jako boje, a to je dupin. Brain Berries vam objašnjava zašto je to tako.

Dupini su okretniji

Dupini imaju horizontalnu repnu peraju za razliku od morskog psa koji ima vertikalnu, što ih čini okretnijim. Odlična pokretljivost ukombinirana s fleksibilnim zglobovima, onemogućava morskom psu da nadjača dupina.

Dupini love u čoporu

Možda je morski pas fizički jači od dupina, ali oni uvijek plivaju u čoporima i branit će člana koji je napadnut. U borbi 1 na 1, dupin možda ne bi imao šanse, ali morski pas ne može se boriti protiv čopora dupina.

Dupini su pametniji

Dupini su jedni od najpametnijih (ako ne i najpametnija) stvorenja koja plivaju u oceanima. Kada je riječ o taktici, morski pas će svaki put izgubiti.

Dupini su "udarni ovnovi"

Dupini imaju njušku koja je genetički napravljena da služi kao "udarni ovan", koja morskim psima, ako ih udari u mekan dio trbuha može nanijeti puno unutarnje štete.

Orke su također dio porodice dupina

Orke su poznate po tome da jedu velike bijele morske pse, kad god ne mogu pronaći drugu hranu. Moglo bi se reći da su orke vrhovni vodeni predatori.

Dupini su brži

Pored toga što su pokretljiviji i pametniji od morskih pasa, dupini su brži od morskih pasa koje bi potencijalno željeli loviti. Brzina pomaže dupinu da se brzo sastane sa svojom grupom kako bi zajedno nadjačali morskog psa koji je krenuo u lov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.