U Kalniku je sve više lutalica. Načelnik: Gdje ste vi koji volite životinje?

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, Damir Spehar/PIXSELL

Zbog povećanog broja pasa lutalica, stanovnici Općine Kalnik boje se pustiti djecu pješke u školu.

"Kao majka, pitam se s punim pravom: kako da pustim svoje dijete u školu kad me brine hoće li ga napasti čopor pasa lutalica?", napisala je jedna majka u objavi koju je prenio načelnik Općine Kalnik, Mladen Kešer.

Kako je dodao, "nije mu jasno kako smo došli do toga da nikad više ne pričamo o zaštiti i brizi za kućne ljubimce, a nikad više lutalica po ulicama".

"Gdje ste vi koji volite životinje? Je li ta ljubav samo za slike i statuse na društvenim mrežama? Jeste li svjesni koliko košta zbrinjavanje ovih predivnih stvorenja? Otprilike 1500 eura po psu ili mački. Nekada su lovci i komunalne službe vodili računa o svemu, a vlasnici su odgovorno držali svoje ljubimce unutar ograda. Sada kao da svi zaboravljaju na tu odgovornost", poručio je Kešer.

Također, pozvao je vlasnike pasa i mačaka da se hitno pobrinu za svoje ljubimce te preuzmu odgovornost kako ne bi ugrožavali ni druge ljude ni životinje.

"Briga o kućnim ljubimcima ne završava kada oni napuste vaš dom", zaključio je Kešer.

Apel za odgovornost vlasnika kućnih ljubimaca Dragi ljubitelji životinja, nije mi jasno kako smo došli do toga da nikad...

Objavljuje Mladen KešerUtorak, 22. listopada 2024.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.