U Zagrebu je puno napuštenih mačića i štenadi: "Ljudi ne kontroliraju razmnožavanje"

Foto: Borna Filic/PIXSELL

NOVA akcija Udomljavanje je fora održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u subotu 19. listopada 2024. godine od 10 do 14 sati. Akcija je posvećena smanjenju nekontroliranog razmnožavanja kućnih ljubimaca. Naime, na zagrebačkim se ulicama i ove godine pronalazio velik broj napuštenih mačića i štenadi. Za dugoročno smanjenje broja napuštenih životinja ključni su sterilizacija ljubimaca i odgovorno vlasništvo nad njima.

Tijekom subotnje akcije građanima će se pružiti informacije što Grad Zagreb i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno čine za smanjenje nekontroliranog razmnožavanja pasa i mačaka u Zagrebu.

Iz Skloništa u Dumovcu u prvih je devet mjeseci ove godine udomljeno 378 pasa i 229 mačaka. U trenutku udomljenja devedeset posto tih životinja bilo je mlađe od dvije godine, a više od trećine činili su mačići i štenad mlađi od šest mjeseci.

Velik broj napuštenih mačića i štenadi razotkriva da dio građana ne kontrolira razmnožavanje svojih kućnih ljubimaca. Dio neodgovornih vlasnika pasa i mačaka odbacuje neželjena legla, pa se u gradu pronalaze izgladnjeli, bolesni, pa čak i mrtvi mačići i psići. Onima koji prežive okrutno odbacivanje, pomoć pružaju Sklonište u Dumovcu, udruge za zaštitu životinja i građani. U Skloništu i sada ima mačića i štenadi spremnih za udomljenje. 

Akciju Udomljavanje je fora organiziraju Grad Zagreb i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u suradnji s udrugom Prijatelji životinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.