Veterinarka uz pomoć predmeta koji svi imamo u domu rješava pacijente straha

Screenshot: TikTok

U VETERINARSKOJ ordinaciji dr. Saline Locke nema životinje koja je pod stresom. Njezini pacijenti su psi, mačke, kornjače, sove, čak i svinje, a ona ih uspijeva umiriti i opustiti uz pomoć predmeta koji svi imamo u kući.

Dr. Locke "izumila" je antistresnu vilicu. Riječ je zapravo o običnoj vilici kojom je počela češkati svinje, koje znaju biti prilično tvrdoglave. Ideja je zapravo potekla od njezinog mentora, dr. Dana Johnsona, koji ju je davno vidio kod jednog svog klijenta.

Kad god svinja dođe u ordinaciju ove veterinarke, ona ili netko od njezinog osoblja, uzima vilicu i njome nježno grebe trbuh životinje. Svinje u tome prilično uživaju pa se prevale na bok i potpuno opuste. A kako to izgleda u praksi, dr. Locke pokazala je na TikToku uz pomoć svog pacijenta Mile. 

"Radi s gotovo svim pacijentima na kojima smo ovo isprobali. Vilica pomaže svinjama opustiti se i smanjiti stres. Ležat će mirno na boku i dopustiti vam da im pregledate oči, uši, usta, trbuh ili podrežete papke", rekla je.

Ako ne vjerujete, pogledajte video.

@drsalinalocke Your Forkin’ Friday Fact! We love a good low stress exam! Gentle scratches with a fork will make most piggies very relaxed. #exoticpets #exoticvet #vetmedlife #exoticvetmed #vetmed #veterinarian #veterinariansoftiktok #vet #potbellypig #potbellypigsoftiktok #wobblebaby #whatthefork ♬ original sound - thisisnotsicily

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.