VIDEO Prekrasna bengalska mačka prošetala Trgom bana Jelačića i oduševila prolaznike

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Danas je na Trgu bana Jelačića posebnu pažnju prolaznika privukla prekrasna bengalska mačka u pratnji svog vlasnika. Ovaj neobičan prizor izazvao je brojne reakcije jer se rijetko viđa mačka na povodcu u središtu grada, a još rjeđe bengalska mačka, pasmina poznata po svom divljem izgledu i specifičnim karakteristikama.

Mnogi prolaznici su se zaustavljali kako bi fotografirali ovu egzotičnu mačku, a ona je, čini se, uživala u pažnji. Bengalske mačke često su vrlo društvene i, ako su navikle na ljude i bučna okruženja, rado će sudjelovati u aktivnostima poput šetnji na povodcu.

 

Ako planirate udomiti bengalsku mačku, važno je znati da im je potrebna stalna aktivnost, puno pažnje i prostora za igru. Osim toga, preporučuje se redovito ih trenirati i socijalizirati jer su vrlo inteligentne i vole učiti.

Što bengalsku mačku čini posebnom?

Bengalska mačka je pasmina koja fascinira svojim izgledom nalik na divlje mačke, a poznata je po svom prepoznatljivom krznu s točkastim ili mramornim uzorcima. Upravo taj "divlji" izgled potječe od križanja domaće mačke s azijskom leopard mačkom, koje je prvo provedeno u Sjedinjenim Američkim Državama 1960-ih godina. Iako djeluje divlje, bengalska mačka je potpuno pitoma i prilagođena životu u domu.

Jedna od glavnih karakteristika ove pasmine jest energičnost. Bengalske mačke vole istraživati, penjati se, pa čak i igrati u vodi. Izuzetno su inteligentne pa im je često potrebna dodatna stimulacija kako bi bile sretne i zadovoljne. Zbog svoje znatiželje i aktivne prirode, mnogi vlasnici odlučuju ih voditi u šetnje na povodcu, što je nešto što se rijetko viđa kod drugih pasmina mačaka.

Izgled i temperament

Bengalske mačke imaju kratko, svilenkasto krzno koje može biti u različitim nijansama smeđe, zlatne, srebrne, a njihov uzorak na krznu čini ih posebno privlačnima. Oči su im velike i obično u nijansama zelene ili zlatne boje što im daje dodatno dramatičan izgled.

Što se tiče karaktera, bengalske mačke su poznate po svojoj odanosti vlasnicima i gotovo psećem ponašanju kada je riječ o interakciji s ljudima. Vole društvo i aktivnost, stoga im treba puno pažnje i igračaka koje će stimulirati njihovu inteligenciju. Unatoč svojoj energiji, često su vrlo privržene i mogu biti izuzetno nježne prema svojim vlasnicima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.