VIDEO Tofu je najmješanka Karlovca

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U organizaciji udruge Turbina promjena održan je izbor za najmješanca Karlovca. Titula najmješanca pripala je dvogodišnjoj ženki Tofu vlasnika Karla i Viktorije Matan. Ovo je bio deveti izbor najmješanca grada Karlovca. Humanitarnog je karaktera, a sva prikupljena sredstva idu za pse koji su još uvijek u skloništu ili za pse koji čekaju svoj dom na privremenom smještaju Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Najbolji prijatelj iz Karlovca.

 

Ovogodišnji izbor bio je posvećen Zari, potražnom psu HGSS-a, koja je neumorno tragala za preživjelima u poplavama kod Jablanice.

"Iako Zara nije pas mješanac na čemu se temelji naša dugogodišnja manifestacija, ona je upravo ono čemu bismo svi trebali težiti kao ljudska bića; požrtvovna, hrabra i vjerna. Stoga je ova gesta najmanje što možemo učiniti, a kako bismo na neki način svi zajedno rekli hvala Zari za sve što je učinila i što će tek učiniti. Ona je istinski primjer da su zaista oči ogledalo duše i vjerujemo da upravo na njezin pogled nitko nije ostao ravnodušan", izjavila je Petra Šegulić, voditeljica ureda Udruge Turbina promjena.

"Sjetite se Zare svaki put kada vam iz nekog razloga zasmeta nečiji pas, svaki put kada možda okrenete glavu od napuštenog i zanemarenog psa ili svaki put kada ste uvjereni da je to samo pas jer biste upravo tom psu mogli zahvaliti na tome što vam je spasio život. Ako ne doslovno, bar onako kako nas naši psi spašavaju svaki dan i to na bezbroj različitih načina", dodala je Šegulić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.