VIDEO Živka i Kan traže dom. Upoznali smo ih

Foto: Suzana Svečnjak

U subotu se na jezeru Orešje u Svetoj Nedelji održalo FotoOko, u sklopu kojeg smo dobili priliku upoznati štićenike Udruge Meride - Živku, koja je unatoč imenu mirna, i Kana. Ovi štenci najbolji su dokaz da se crni psi teže udomljavaju.

Porazgovarali smo s predsjednicom Udruge, Korom Kociančić, koja nam je otkrila da Merida postoji već osam godina. Njezini volonteri skrbe o napuštenim životinjama te se trude pronaći im odgovarajuće ljude koji će im pružiti brigu i ljubav koju zaslužuju. No, zašto su štenci koji traže dom uopće došli na jednodnevno okupljanje i druženje fotografa?

"Dobra fotografija pomaže u udomljavanju, pogotovo kada se radi o portretima. Kada ljudi vide te njuške, nekako se lakše odluče za udomljavanje", izjavila je Kociančić za Index.

Foto: Suzana Svečnjak

U sklopu Klika za Njuške, posebnog dijela FotoOka, mogli su se fotografirati i drugi ljubimci, no najveće zvijezde bili su Meridini preslatki crni psi koji imaju svega osam mjeseci.

Uz predstavljanje pasa, koji su odlično reagirali u situaciji gdje se nalazilo oko stotinu fotografa koji su stalno škljocali objektivima svojih fotoaparata, oba su psa bila relativno mirna, ali i znatiželjna. Promatrali su labudove u jezeru i druge pse na jezeru Orešje.

Foto: Suzana Svečnjak

Ako želite udomiti Živku ili Kana, javite se Udruzi Merida.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.