Znatiželjni rotvajler pokušao se provući kroz vrata za mačke, spašavali ga vatrogasci

U engleskom gradu Kidderminsteru rotvajler Hank Tank doživio je avanturu koja je završila pomalo sramotno. Naime, ostao je zaglavljen s glavom u otvoru za mačke na vratima. Hank je, inspiriran mačjim načinom ulaska i izlaska iz kuće, odlučio proviriti kroz minijaturni otvor, no njegovo je istraživanje brzo završilo kada je shvatio da njegova glava jednostavno ne prolazi - ni naprijed ni nazad.

Na mjesto događaja pozvana je Vatrogasna i spasilačka služba Hereforda i Worcestera, kojoj je trebalo oko 40 minuta da oslobodi Hanka. Fotografiju neobičnog prizora kasnije su objavili na X-u.

Fotografija na kojoj Hank bespomoćno gleda prema svojim spasiocima brzo se proširila društvenim mrežama i izazvala brojne reakcije korisnika. Jedan od njih našalio se kako Hank očito ima iskustva s ovakvim situacijama, dok su drugi komentirali kako Hank izgleda prilično posramljeno.

Ovakvi slučajevi nisu neuobičajeni. Godine 2019., dvogodišnji labrador Louis zaglavio je glavu u mačjem otvoru, a vatrogasci su morali upotrijebiti pilu kako bi ga oslobodili. Slična situacija zabilježena je i 2020. godine, kada je stafordski bul terijer Jock također ostao zaglavljen u vratima za mačke nakon što je kroz njih pokušao izaći iz kuće.

Poznata izreka "radoznalost je ubila mačku" u ovom slučaju može se primijeniti i na pse. Pseća znatiželja često ih uvlači u nevolje, ali, srećom, takvi incidenti završavaju bez ozbiljnih posljedica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.