2014. susjedi u Osijeku roštiljali jer im djeca kreću u školu. Sad je to tradicija

Prije deset godina šestero je djece, susjeda iz Bogdanovačke ulice na Uskim njivama u Osijeku, krenulo u prvi razred osnovne škole. Njihovi roditelji su odlučili zajednički uveličati im to događanje pa su subotu prije prvog školskog dana organizirali ulični piknik, piše Glas Slavonije. Ta djeca su u međuvremenu postali srednjoškolci, ali njihovi roditelji i dalje iz godine u godinu, svaku subotu prije početka škole organiziraju zajedničko ulično druženje. 

Ove godine održano je jubilarno deseto druženje.

"Spontano smo se kao susjedi i ove godine okupili kako bi proslavili cjelogodišnji uspjeh i rad naših obitelji. Koncept ovakvog okupljanja je vrlo jednostavan, organizacijski odbor pripremi vatru, frižidere, točionike, a susjedi donose meso koje bi ionako pekli u svojim domovima. U deset godina ona djeca koja su prve godine skakala po napuhancu ga ne mogu više smisliti jer su odrasla. Onda se i mi zapitamo je li nam on treba, ali shvatimo kako ima nove djece", kaže za Glas Slavonije Goran Matoš, jedan od susjeda.

"Silno sam ponosna na susjedstvo"

"U ovim vremenima najteže je pronaći vremena za ovakvo što, pa sam zato silno ponosna na susjedstvo. Okupljanje tradicionalno otvaraju muški, mi dolazimo nešto poslije. Iako smo u urbanoj sredini, nema razloga da se kao susjedi ne družimo i pomažemo. Voljeli bismo kada bi nas i druge ulice, naselja, kopirali u ovakvoj aktivnosti. Iako imamo Viber grupu pa se redovno dogovaramo oko čišćenja ulice, pronalaženja izgubljenih ljubimaca, ključeva... ovo je prigoda da se dogovorimo oko onih situacija ili problema koje još nismo uspjeli riješiti", naglasila je susjeda Sanja Prusina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.