2020. kupio stan u Puli za 92.000 €, sad ga prodaje. Evo koliko mu kupci nude

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Jedan korisnik Reddita podijelio je svoje iskustvo prodaje stanova u Puli. Istaknuo je da se tržište nekretnina jako promijenilo u zadnje četiri godine. Nedavno je prodao stan koji je kupio 2020. godine za 92.000 eura, a prije nekoliko tjedana je taj stan (od 78 kvadrata) stavio na prodaju za 220 tisuća eura. 

"Stanovi na lošijoj lokaciji i u lošijim zgradama se oglašavaju za 240 do 300 tisuća eura. Naš je 500 metara od mora te su zgrada i stan renovirani 2021. i ove godine. Dva tjedna nismo imali niti jedan telefonski poziv, osim poziva agenata za nekretnine koji su nas neprestano zvali za prodaju staja i pitali nas znamo li uopće kakvo je trenutno stanje nekretnine", napisao je korisnik Reddita u objavi koja se proširila internetom.

Spustio cijenu nekretnine

Dva tjedna kasnije spustio je, kaže, cijenu stana na 210 tisuća eura. "Još uvijek ispod ostalih. Odjednom smo u dva dana imali sedam poziva zainteresiranih kupaca i četiri dana kasnije dvije ponude za 215 tisuća eura. Većina stanova u Puli se prodaje po nekoliko mjeseci, znam za neke koje se prodaju čak po godinu, dvije. Čak i ako nema interesa, cijene se povećavaju svakih šest mjeseci iz meni nepoznatog razloga", nastavio je.

Ovo je stanje na trgu nekretnina u Istri
byu/Traditional-Owl5852 incroatia

"Znam za kuću u Volmama koja se osam mjeseci prodavala za 1.5 milijuna eura, ali sada je iz nekog misterioznog razloga cijena 1.7 milijuna eura. Stan u vili blizu nas stavljen je na prodaju prije 14 mjeseci za 185.000 € - trenutno se još uvijek prodaje, ali za 245.000 €. Istodobno, u centru grada, točno nasuprot tržnice, već 13 mjeseci prodaje se stan koji je sa 330 tisuća skočio na 370 tisuća, a oni ga još ne mogu prodati, već ga pokušavaju iznajmiti", dodao je.

Prošle i pretprošle godine u Puli se broj agencija za nekretnine udvostručio. Odjednom su sve agencije počele otvarati svoje poslovnice u Puli. Kad sam ja došao 2014. bilo ih je napiši izbriši 6, sada ih ima 14-17 i ne mogu ih više pratiti. 2014. godine sam mogao kupiti austrougarski stan u centru Pule koji je trebao renovirati za cca 700 eura/m2, danas je to oko 2000-2200 eura/m2, a te stanove još treba renovirati. Cijene rastu, prodaja stagnira ili ljude jednostavno nije briga", zaključio je redditovac.

Objava izazvala komentare

Objava je na Redditu izazvala hrpu komentara.

"Osnove ekonomije: ako nešto ne možeš prodati, povisi cijenu", "Prodaja stagnira za nekretnine koje ne vrijede taj novac", "Cijene u Istri su sulude", "Znači, hrpa praznih stanova čije vlasnike nije briga hoće li ih prodati danas ili za 10 godina", "Neki nakupljaju plastične zdjelice i vrećice, a drugi stanove. Teško je kad si bogat i bojiš se gladi", neki su od komentara.

Mi smo nedavno pitali nekoliko Zagrepčana koliko su platili nekretninu u kojoj žive. Što su rekli, pogledajte ovdje.

@index.hr "Kvadrat je nas izašao 850 eura, ali to je bilo 2004. godine." #kupnjakuce #kuca #stan #kvadrat #stanarina #zagreb #zapresic #indexhr #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - Index.hr

>>Pitali smo ljude u Zagrebu žive li u svojoj nekretnini ili u najmu. Evo što su rekli

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.