7 puta kada su svjetski političari slučajno pokazali koliki su kreteni

Foto: Profimedia

PONUKANI slučajem Donalda Trumpa i tko zna kojim po redu američkim "suđenjem stoljeća", prisjetili smo se još nekih skandala za skandale uvijek spremnih političara koji bi trebali biti "krema društva", ali su redovito ono najgore što je mulj sociopatije, pohlepe i slijepe ambicije u stanju iznjedriti. 

Nezaboravni novogodišnji provod

Novogodišnji tulum pretvorio se u noćnu moru za ekstremno desnu stranku Braća Italije iz koje dolazi i premijerka Giorgija Meloni. Tijekom proslave, slučajno je opalio pištolj koji je pripadao političaru Emanuelu Pozzolu, a to nije sve jer zalutali metak nekog je pogodio u nogu. 

Pozzolo je priznao da je pištolj njegov, ali da on nije ispalio metak. Osim toga, pozvao se na parlamentarni imunitet i odbio pristati na test na ostatke baruta koji bi dokazao da je nevin. Što vjerojatno nije. Naravno, javnost je reagirala, a opozicija od premijerke zatražila da nešto poduzme. Ona je to i učinila i suspendirala Pozzola zbog ove epizode. 

Silvio Berlusconi i bunga bunga zabave

Da se razumijemo, nema tulum liste bez bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija koji je bio majstor skandala. No njegovi seks-tulumi koje je održavao u vili nedaleko Milana bili su zloglasni. 

Priče o tulumima isplivale su u javnost 2010. kada je premijer nazvao policiju i zatražio da iz pritvora puste 17-godišnju Marokanku Karimu el-Mahrouga koja je uhvaćena zbog krađe nakita. Ispostavilo se da je ona trbušna plesačica i prostitutka koja je tvrdila da je od Berlusconija dobila 10 tisuća dolara. 

Berlusconi je isprva proglašen krivim za plaćanje za seksualne usluge osobi mlađoj od 18, ali nakon žalbe, presuda je odbačena. 

Boris Johnson i Partygate

Tijekom 2020. i 2021. cijela Britanija (i ostatak svijeta) bili su pod lockdownom, a okupljanja bilo koje vrste nisu bila dopuštena. Naravno, pokazalo se da političari vlastite upute nisu doživljavali ozbiljno. Na kraju krajeva, bilo je tako i kod nas. 

Ekipa u Downing Streetu održavala je tajne tulume i nekoliko su puta kršili zakon tulumima na vladinom posjedu. Tadašnji premijer Boris Johnson održao je rođendanski tulum u svom vrtu (svatko je morao dofurati vlastitu cugu), imao je božićni tulum i dva tuluma za zaposlenike nakon sprovoda princa Phillipa.  

Briselske orgije mađarskog konzervativca

Boris Johnson je mlak u usporedbi s mađarskim političarem Jozsefom Szajerom koji je stariji član vladajuće stranke Fidesz. Kao i u slučaju mnogih konzervativaca prije njega, vrijedi staro pravilo koje kaže: "Ako se baš jako protivi homoseksualcima, vrlo je vjerojatno gay." 

Naravno, Szajer nije razočarao. Policija je tijekom pandemije u Briselu upala na ilegalno okupljanje ekipice od 25 golih muškaraca među kojima je bio i Szajer koji je pokušao pobjeći noseći ruksak pun droge. Budući da mu je stranka stroga po pitanju LGBTQ+ pitanja, političar je dao ostavku. 

Pipigate

Belgijski ministar pravosuđa Vincent Van Quickenborn za svoj je 50. rođendan pozvao gomilu gostiju u svoj dom, a budući da se radilo o visokopozicioniranim političarima, pozvali su i policiju da pruži osiguranje okupljenima. 

No, nadzorne kamere uhvatile su goste koji su urinirali na parkirane policijske kombije. Ministar je tvrdio da nije imao pojma što uzvanici rade, ali kamere su pokazale suprotno. 

Kralj tuluma

Dominique Strauss-Kahn bio je ogromno ime u svijetu međunarodnih financija. Točnije, sve do 2011. kada je bivši šef MMF-a optužen za seksualni napad. Tužbe su odbačene, ali nedugo nakon toga optužen je za organiziranje seks tuluma s prostitutkama. 

Strauss-Kahn tvrdio je da nije imao pojma da su prostitutke i da su mediji preuveličali njegovu sklonost takvim tulumima budući da je u posljednje tri godine bio na SAMO 12 seks partija. Čovjek je praktički budistički monah. Uglavnom, tužbe su odbačene. 

Bill "Nisam imao odnose s tom ženom" Clinton

I dok se američki demokratima naklonjeni mediji iščuđavaju nad Trumpom i prikazuju slučaj kao nešto najgore ikad, ne smijemo zaboraviti demokratskog majstora Billa Clintona kojega je nekoliko žena optužilo za seksualno neprilično ponašanje i seksualni napad. 

Juanita Broaddrick Clintona je optužila za silovanje 1978., Leslie Millwee za seksualni napad 1980., Paula Jones optužila ga je da joj je pokazivao spolovilo i maltretirao ju 1991., a Kathleen Wiley 1993. optužila ga je za dodirivanje bez pristanka. 

On je sve negirao, ali halabuka oko Weinsteina obnovila je sjećanje na te optužbe. Bilo je tu još optužbi koje sežu od 1969., ali ljudi uglavnom pamte razvikani slučaj s Monicom Lewinsky koja mu je bila ljubavnica i veza s kojom je dovela do njegova opoziva 2001. Doslovno na kraju drugog mandata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.