97 milijuna sati gledanja: Finale hit tinejdžerske serije najgledanije je na Netflixu

Foto: Press

ZAVRŠILA je mnogima omiljena tinejdžerska serija. 21. rujna objavljena je četvrta i posljednja sezona serije Spolni odgoj (Sex Education), koja je, očekivano, odmah postala hit na Netflixu.

Prema podacima koje je objavila ta streaming platforma, u tjedan dana četvrta sezona serije imala je nešto više od 97 milijuna sati gledanja, odnosno 12 milijuna korisnika pogledalo je završnu sezonu. Posljednja sezona sastoji se od osam epizoda. 

 

"Nakon zatvaranja poglavlja u srednjoj školi Moordale Otis i Eric se sada suočavaju s novim izazovom: prvim danom na koledžu Cavendish Sixth Form. Otis je nervozan zbog otvaranja svoje nove klinike, dok se Eric nada da više neće biti luzeri. No Cavendish je kulturni šok za sve studente Moordalea - mislili su da su progresivni, ali ovaj koledž je druga razina.

U SAD-u Maeve živi svoj san na prestižnom Sveučilištu Wallace, gdje je podučava kultni pisac Thomas Molloy. Otis žudi za njom dok se prilagođava na to da nije jedino dijete kod kuće ili jedini terapeut u kampusu…", službeni je sinopsis finalne sezone.

Što kažu kritičari na finale serije?

Serija ima solidne ocjene - 8.3 na IMDb-ju te 94% na Rotten Tomatoesu. No od svih sezona posljednja zasad ima najniže ocjene, posebice finalna epizoda. Svi se slažu da je ovo potpuno drugačija sezona jer su klinci odrasli i nema više onih neugodnih trenutaka koji su krasili prethodne sezone. Iako je priča raspršena na sve strane, konsenzus stoji da serija nije mogla bolje završiti.

"Nekima se možda neće svidjeti svi novi likovi ili kako je sve ispalo, a neki se možda neće složiti oko toga gdje Otis završava na kraju, ali serija ostaje u potpunosti iskrena. Zbrkana je, ali u konačnici obožavateljima daje pravi završetak s nekim od uistinu prekrasnih, ponekad i srceparajućih scena", piše The Wrap.

"Četvrta sezona dokazuje da će Netflixova drama biti jedan od svjetlijih trenutaka moderne televizije, zapamćene po hvatanju u koštac s tabu temama na škakljiv način i stvaranju inkluzivnih priča bez jeze. Hvala, Sex Education, bilo nam je zadovoljstvo", kaže kritičarka Metroa Stella Akinwumi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.