"Abdul s olovkama" će prikupljeni novac podijeliti s drugima

Screenshot: YouTube

MUŠKARAC s fotografije, koja je obišla svijet i potaknula ljude da pomognu samohranom sirijskom ocu s dvoje djece, odlučio je novac koji je prikupljen podijeliti s drugima kojima je potrebna pomoć.

Aktivist Gissur Simonarson je na društvenim mrežama podijelio fotografiju očajnog oca koji nastoji zaraditi za život prodajom kemijskih olovaka, dok u naručju nosi uspavanu kćer. Ponukan brojnim komentarima čitatelja otvorio je novi profil na Twitteru, #BuyPens, te apelirao na čitatelje da mu jave ako osobno poznaju muškarca. Pola sata kasnije javila se osoba koja ga zna, a riječ je o Abdulu i njegovoj četverogodišnjoj kćerkici Reemi, iz zloglasnog izbjegličkog kampa Yarmouk na području Damaska.

Simonarson je potom pokrenuo kampanju za prikupljanje novčane pomoći pomoću internetskog servisa Indiegogo, a prvi cilj bio mu je prikupiti 5000 dolara. Dosad je prikupljeno više od 140.000 dolara, a Abdul je odlučio da taj novac neće zadržati samo za sebe.

Osim što će svojoj djeci platiti školovanje, osnovat će i fond koji će pomoći drugim izbjeglicama da se obrazuju.

Abdul je prije početka rata radio u tvornici čokolade, a nakon bijega iz Sirije njegova je obitelj otišla u Egipat. Nakon toga su bez imalo novca završili u Libanonu. Abdul se želi vratiti u Siriju, no u Siriju kakva je bila prije rata.

"Želim da se moja zemlja vrati na staro, da u njoj ne bude problema", rekao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.