Bezobrazno velika imanja i privatni otoci: Doznajte gdje ljetuju milijunaši i milijarderi

Foto: LinkedIn, Trulia, Luxist, Pacific Great Estates, Brewbooks, Flickr, Luxury Retreats, JLP

DOLAZAK Larryja Pagea, suosnivača Googlea, nedavno je izazvao pravo "medijsko ludilo" u Hrvatskoj, a tada je postalo jasno da je javnost itekako zainteresirana za to kako milijunaši i milijarderi, koji su svoje bogatstvo stekli zahvaljujući računalnoj tehnologiji, provode godišnje odmore.

Business Insider objavio je članak o najbogatijim ljudima tehnološke industrije i njihovim "ljetnim navikama".

I dok milijarder Richard Branson odmara na privatnom otoku, Mark Zuckerberg unatoč bogatstvu ljetuje, piše Business Insider, kao i "obični" ljudi. Naravno, "obični" u ovom slučaju znači "milijunaš koji ljetuje na otoku koji još nije kupio".

Bill Gates nedavno je kupio 8,7 milijuna dolara vrijednu vikendicu na Floridi, a na svom je ogromnom imanju sagradio i konjušnicu za 20 konja jer njegova kćer voli jahati.



Izvršni predsjednik Googlea, Eric Schmidt, vrijeme voli provoditi u kući u kojoj je nekoć živjela voditeljica i komičarka Ellen DeGeneres, a za koju je 2007. iskeširao 20 milijuna dolara. Ipak, trenutno je u potrazi za domom u Londonu. Valja spomenuti i kako spavaća soba zauzima cijeli kat, a kuća okružena prekrasnim vrtovima.



Paul Allen, suosnivač Microsofta, vlasnik je brojnih nekretnina, ali ljeta provodi u vili na Malibuu za koju je izdvojio 25 milijuna dolara. U vili se nalazi pet spavaćih soba, bazen, teretana i kino.

Valja spomenuti i kako je kupaonica veća od prosječnog njujorškog stana.



Osnivač, predsjednik te glavni izvršni direktor i predsjednik odbora Amazona, Jeff Bezos, ljeta provodi u 25 milijuna dolara vrijednoj vili na Beverly Hillsu, a jedan od susjeda je i glumac Tom Cruise. Vila ima staklenik, tenisko igralište i golemo dvorište, a imanje se proteže na 1020 četvornih metara.



Larry Ellison, suosnivač i glavni izvršni direktor Oracle korporacije, ima nekoliko izbora. Imanje Porcupine Creek kupio je za 43 milijuna dolara, ali vrijeme uglavnom provodi na otoku Lana'i koji je kupio za 600 milijuna dolara.

No, vlasnik je "samo" 98% tog tropskog raja na kojem su izgrađena dva hotela.



Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chann nedavno su ljetovali na Havajima, ali glavni čovjek Facebooka razmišlja o tome da tamo kupi luksuzni apartman.



Dave Morin, trenutni CEO Patha, odmara na Maldivima, a tamo se zaručio sa sadašnjom suprugom. Uživa u skijanju na vodi i odsjeda u Ritz Carltonu.

I za kraj, tu je Richard Branson koji svako malo voli pobjeći na otok Necker koji je kupio za skromnih 180 tisuća dolara. Na otok često poziva i brojne poduzetnike kako bi zajedno uživali i dogovarali poslove. Otok danas vrijedi desetke milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.