Gay zvijezda šokirala izjavom o gay roditeljima: Ne mogu zamisliti goru opciju od dva gay oca

BRITANSKI glumac Rupert Everett ("Zaljubljeni Shakespeare", "Moj najbolji prijatelj se ženi") kojeg mnogi smatraju jednom od gay ikona, za Sunday Times Magazine dao je izjavu koja je na noge podigla gay zajednicu.

Naime, Everett je novinaru rekao sljedeće: "Ne mogu zamisliti goru opciju od one u kojoj dijete odgajaju dva gay oca. Neki se ljudi s tim možda neće složiti, ali to je moj stav".

Everett je svoj neobičan stav iznio pričajući o svom trenutnom dečku koji je upoznao njegovu majku Saru i dodao: "Ne govorim za cijelu gay zajednicu. Štoviše, uopće se ne osjećam dijelom bilo kakve zajednice. Jedina zajednica kojoj pripadam je ljudska, a već ionako imamo previše djece i dobro je ne imati ih još".

Ben Summerskill iz LGBT zajednice u Stonewallu glumcu je brzo odgovorio: "Rupert bi trebao češće izlaziti i sam provjeriti kako stvari stoje. Nema dokaza koji bi ukazivali na to da djeca gay roditelja odrastaju na drugačiji način od ostale djece".

Ovo nije prvi put da je Everett osvrnuo na gay roditelje. Još je 2009. izjavio da taj tip roditeljstva smatra "egocentričnim i taštim".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.