I Biševo se čisti od auto-olupina

Foto: Romeo Ibrišević

U DESET godina provođenja ekološke akcije "Očistimo Hrvatsku od auto-olupina" iz nacionalnih je parkova i parkova prirode uklonjeno 15.000 olupina, priopćio je u ožujku Romeo Ibrišević, fotoreporter koji je prije deset godina i pokrenuo akciju. "Radi se o krupnom otpadu koji svakome smeta, ali organizirane društvene akcije čišćenja nije bilo", navodi Ibrišević.

Olupine su vađene iz rijeka (Zrmanja, Kupa, Sava), slapova (Zareški krovi, jezera (Baćinsko jezero, Imotska jezera), podmorja (uvala Običaj, Lisičarka, Sv. Marija Magdalena), s planina (Medvednica, Papuk, Dinara, Velebit, Učka), s otoka (Mljet, Lastovo, Korčula, Vis, Hvar, Dugi otok, Ugljan, Krk, Lošinj), iz slavonske ravnice, spilja, sa zagorskih, samoborskih i žumberačkih bregova, itd.

A Ibrišević s akcijom nastavlja i ovih dana na Biševu. Olupine se skupljaju i bit će odvezene na reciklažu kao i 15.000 onih prije njih, a ovaj put to će biti napravljeno kao poklon udruge Zelene stopa stanovnicima Biševa koji ove godine slave 130 godina otkad su prvi turisti došli vidjeti Modru špilju.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.