Još jedna bizarnost iz Japana: Otvorena prva škola za maskote na svijetu



IAKO na svijetu postoje doista brojne škole kao i brojna zanimanja, jedna se škola u Tokiju ipak značajno razlikuje i od ostalih.

Naime, škola Choko Group namijenjena je svima onima koji žele isprobati, ali i naučiti kako je to živjeti kao maskota. Polaznici ove škole uče se ponašati, hodati, plesati i igrati se kao maskote.

Njihov je cilj performansom zabavljati djecu, a za to trebaju svladati mnoge vještine koje, kažu, nisu "dječja igra". Školu je osnovala Choko Oohira, koja je i sama 20 godina radila kao maskota. Cilj joj je usavršavanje ovog vida umjetnosti, prenosi Telegraph.



"Kad nekom ruka viri iz kostima ili mu spadne maska, to zna biti vrlo razočaravajuće. Stalno ih moram ispravljati. Sve što želim jest pokazati im kako se u potpunosti uživjeti u lik kojeg oponašaju i kako djecu učiniti sretnom", kaže Oohira.

Svaka lekcija traje dva sata, a studenti se izučavaju u raznim disciplinama -  od tradicionalnih plesova pa do različitih stilova hodanja. Dobra je vijest to što svima  onima koji završe ovu školu pronalaženje posla neće biti problem. Naime, u Japanu je za maskotama na tržištu rada ogromna potražnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.