"Kad bi on bio novi papa sve bi bilo u redu": Svećenik "komunist" puši marihuanu i bori se za prava LGBT osoba

Foto: Twitter

DON ANDREA GALLO svećenik je koji je često proglašavan "nepodobnim" jer su njegovi postupci i izjave "neprimjereni" za Crkvu i zato jer su njegovi stavovi, čini se, ipak previše proaktivni za religijsku organizaciju koja upravo bira svog novog vrhovnog poglavara.

"Potiskivana homoseksualnost vodi u pedofiliju"

Ovaj se "svećenik pločnika", kako sam sebe voli nazivati, nedavno pojavio u svim svjetskim medijima nakon što je zaključio da bi idući papa trebao biti gay. Don Gallo pravi je borac za prava pripadnika LGBT zajednice, a u svojem je posljednjem očitovanju po tom pitanju izjavio: "Homoseksualni papa bi bio prekrasan odabir. Postoji jednakost među svom božjom djecom. To bi trebala biti srž svake propovijedi - svi smo mi božji sinovi i kćeri. Homoseksualni bi svećenik trebao moći izraziti svoju seksualnost, inače se to potiskivanjem pretvara u pedofiliju".

U istom je tom intervjuu za talijanski Radio 24 Gallo ispričao i kako ga je jedan biskup pokušao silovati dok je bio mladi svećenik, a kad su ga upitali što bi napravio da postane novi papa odgovorio je: "Sve bih svećenike protjerao iz Vatikana i preselio vjeru na ulice. Tamo valja propovijedati".

Kontracepcija i žene svećenice


Osim toga, on bi dozvolio ženama da budu svećenice, pobornik je uvođenja spolnog odgoja u škole, a što se njega tiče upotreba kontracepcije osobni je izbor: "Ono što raste u majčinoj utrobi treba biti njezin izbor. To su odgovornosti roditeljstva. Kondome bi trebalo dijeliti čak i u katoličkim školama, umjesto da nam vid zamućuju mizoginija i tabui", objasnio je. Također, ovaj je "buntovni" svećenik svojedobno pušio marihuanu ispred gradske vijećnice u Genovi kako bi prosvjedovao protiv zakona o lakim drogama, a osnivač je i tamošnjeg rehabilitacijskog centra za ovisnike.

U dobio od 84 godine Gallo, često nazivan komunističkim svećenikom (prošle je godine na obilježavanju 42. godine postojanja zajednice San Benedetto al Porto u Genovi, zajedno s vjernicima, otpjevao "Bella Ciao"), prije dva dana održao je misu zadušnicu za Huga Chaveza, a aktivan je i na Twitteru gdje mu često pristižu poruke podrške. Jedan je korisnik nedavno napisao: "Samo godina dana s Gallom na čelu Crkve bila bi dovoljna da sve dođe na svoje mjesto".



Ali, s obzirom na sve navedeno i općenito crkvene statove koji se izrazito kose s Gallovima, takvom se scenariju ne možemo nadati. Unatoč tomu, on će i dalje pokušavati propovjedati ono u što vjeruje, u "Crkvu siromašnih i za siromašne".

"Danas Crkva više ne predstavlja ono što bi trebala jer je preuzela dominantnu ulogu u društvu i na poziciji je iznimne moći. Crkveni je vrh toga svjestan, ali o tomu šuti. Na taj način Crkva je napustila svoja proročanstva i zaboravila na suberzivnu snagu Evanđelja", objasnio je u jednom od nedavnih intervjua.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.