Foto: Index/Hina
VISOKE cijene pojedinih proizvoda u ugostiteljskim objektima i određivanje cijena ovih su dana pobudili pažnju javnosti, ponajviše skupi lički hamburger.
Komentirajući ovakve slučajeve, u kojima je i postavljanje stola koštalo i do 70 kuna, ministar turizma Darko Lorencin ih objašnjava jednostavnim tržišnim principima.
"To je tržište. Nitko nikoga ne prisiljava ići u taj objekt. Moj osobni stav je da turističke usluge u ugostiteljstvu trebaju poštovati određeni princip pristupačnosti. Jasno, tu postoji ekskluziva, tu postoji nešto što se zove profit i to regulira privatni sektor u kojem to funkcionira", rekao je Lorencin.
Govoreći o konkretnom slučaju hamburgera u dvije šnite kruha u Lici.
"Nitko nikoga ne prisiljava da jede 'lički hamburger' s dvije fete kruha. Nije u standardu, ali...evo to je poseban "lički hamburger", rekao je Lorencin