Missica ide na operaciju odstranjivanja dojki iako nema rak: Možda neću biti lijepa, ali ću biti živa

Foto: Twitter

ALLYN ROSE predstavljala je ove subote Washington DC na američkom izboru za Miss. A da je kojim slučajem pobijedila svejedno bi napravila ono što je naumila: podvrgnula se dvostrukoj mastektomiji.

Ova 24-godišnjakinja operaciju će napraviti kao preventivnu mjeru, kako bi smanjila mogućnost oboljevanja od raka dojke, bolesti koja je uzela živote njezinoj majci, baki i prabaki.

"Moja bi se majka odrekla svakog dijela svog tijela da bude sa mnom, da me gleda na izboru. A ako postoji nešto što mogu učiniti kako bih bila proaktivna, to će možda biti bolno, možda će naštetiti mojoj fizičkoj ljepoti, ali bit ću živa", izjavila je prije izbora, prenose američki mediji.

Allyninoj je majci rak dijagnosticiran kad je imala samo 27 godina, a ona ne želi riskirati da sazna kako je čeka ista sudbina, iako je naišla i na loše reakcije na svoju odluku: "Postoje ljudi koji mi govore da ne bih trebala na operaciju. Da će to unakaziti moje tijelo, a nemam rak". Ona se na to ne obazire, dodajući da je otac bio taj koji joj je pružio podršku da se odvaži na operaciju, upozoravajući je na mogućnost da bi joj se moglo dogoditi isto što i majci.

Allyn nije postala Miss SAD-a, ali na operaciju, koja je očekuje uskoro, otišla bi i da jest, piše International Business Times.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.