Najbolja pizza na svijetu ne radi se u Italiji

Screenshot: YouTube

AUSTRALSKA pizza službeno je najbolja na svijetu. Tako barem tvrde suci svjetskog natjecanja u pravljenju pizze Campionato Mondiale Della Pizza koje se proteklog vikenda održalo u Parmi u Italiji.

Naravno, riječ je o pizzi prema tradicionalnom talijanskom receptu iza koje stoji Australac koji se obučavao u Italiji.

Australski kuhar Johnny Di Francesco, vlasnik restorana 400 Gradi u Brunswicku (predgrađe Melbournea) zahvaljujući vrhunski spravljenoj margheriti, osvojio je prvo mjesto.

Vrijedi spomenuti i kako je konkurencija bila izuzetno teška, a 36-godišnjak je izborio prvo mjesto natječući se s preko 600 kandidata iz 35 zemalja diljem svijeta.

"Reakcija je bila fantastična. Iskreno, otišao sam u Napulj i radio ono što volim. Nisam mislio da ću pobijediti", rekao je za CNN, a za australski portal Good Food objasnio je i zašto se odlučio upravo za mergheritu: "Puno ljudi misli da je margherita najlakša za napraviti, ali to je jedna od najtežih pizza. S ostalim varijantama moguće je prikriti okus tijesta ostalim dodacima, ali s margheritom nema skrivanja. Ako nešto ne valja, to se odmah osjeti".

Što se pravila tiče, kod pravljenja margherite mogu se koristiti samo rajčice, određene vrste mozzarelle, češnjak, maslinovo ulje, sol i svježi bosiljak.

Di Francesco bavi se pizzama od 12. godine, a znanje je stekao u Napulju i smatra da je po pitanju pizza "pravi tradicionalist" jer pizze radi onako kako su se radile prije više stotina godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.