Nije Vjekoslava Huljić kriva za sve: Ovo su najgori domaći stihovi

Foto: Facebook

MNOGI prozivaju Vjekoslavu Huljić kao kraljicu lošeg tekstopisanja, ali domaća scena ima još štošta za pokazati.

Donosimo pregled uvjerljivo najgorih domaćih stihova:

1. Sandra Dabo: "Kraljica Novalje"

O Sandri Dabo možemo napisati knjigu, no ova pjevačica i umjetnica s otoka Paga ne odustaje u svojoj namjeri da postane poznata. Osim što redovito tvrdi da je ljepša od Severine, Sandra je sigurna i u svoje pjevačke sposobnosti. Živjela Kraljica!

Ključni stihovi: "Novaljska sam ja kraljica, demokratska Hrvatica, ako treba ću u boju, umrijeti za zemlju svoju"

 2. Gordana "Goge" Buzov: "Maca"

Bujnu Splićanku često mijenjaju sa Sandrom Dabo, i to s razlogom: Obje su plave, imaju rasne obline i pokušavaju se probiti na glazbenoj sceni. Ipak, Gordana je nešto aktivnija po pitanju snimanja te je tako izdala novu pjesmu, jednostavnog naziva "Maca".

Ključni stihovi: "Ja sam tvoja maca, izvana tako seksi, imam super eksterijer. Ali kad sam ljuta, ne znam da li vičem ili lajem"

  3. Božo Horvat: "Ispod oblaka"

Trešnjevački pjevač je privukao pažnju postojanom "fudbalerkom" i muževnim brkovima u maniri njemačkih pornoglumaca 1970-ih. Osim što je pjesma "Ispod oblaka" postala kultni hit, Božo se može pohvaliti i uvjerljivo najčudnovatijim spotom ikad napravljenim na ovim prostorima: Jeste li ikada vidjeli cvijeće, orahe, djevojke s pištoljima i psihodelične animacije kao motiv?

Ključni stihovi: "Puno riječi, malo snova, kišni dan iznad kolodvora. Malo smijeha, puno straha, gorka kava za dva stranca"

 4. Neven Ciganović - "Candyman"

Na vrhuncu domaće dance scene 1990-ih, i Neven Ciganović je imao svog konja za utrku. Doduše, Neven još tada nije znao čime se u životu želi baviti, ali znao je privući pažnju. Tako spot za pjesmu "Candyman" izgleda kao predoziranje LSD-om u nekom gay klubu, a to je i jedino objašnjenje za ove antologijske stihove.

Ključni stihovi: "Kad ulicom ja s pudlicom šaren prolazim, svi znaju ja dolazim. Jer ja sam hit, sve drugo je shit, stil bonton, New York, Pariz, London.

 5. Višnja Pevec: "Neubrane ruže"

Posrnula poduzetnica i vlasnica najbujnije frizure u Hrvatskoj se otisnula na kratki izlet u pjevačke vode. Nakon "Ti si sve što meni treba", izdala je i drugu skladbu, "Neubrane ruže", koja nazivom i tekstom podsjeća na jeftini ljubavni roman za čitanje na plaži.

Ključni stihovi: "Neubrane ruže što uzalud cvatu, u ljepoti jutra i sunčevo zlatu. Za naručje tuđe nisu, tebe nema"

 6. Nives Celzijus: "Gazim, pregazim"

Nives je praktički izmislila pojam starlete i žene nogometaša na domaćem tržištu, a kao prava pripadnica svoje vrste, bavila se i pjevanjem. Doduše, još uvijek pokušava zapjevati tu i tamo, no nekako mislimo da ju je veći užitak gledati nego slušati.

Ključni stihovi: "Daj mi malo da te gazim, da te pregazim (…) Što će tebi druge žene, kada možeš imat' mene, kao dobra vila ispunjavam sve"

 7. Massimo: "Benzina"

Prije nego što je postao miljenik pretenciozne pseudokulturne elite, Massimo je ipak bio više sklon dance poskočicama. Tako je nastala i "Benzina", koja ljubav uspoređuje s naftnim derivatima. Ipak, najviše nam se urezalo u pamćenje neartikulirano urlanje s početka pjesme, a ni danas nije otkriveno što zapravo predstavlja.

Ključni stihovi: "Ti si moja benzina, hajde da se volimo. Meni treba kerozina, budi moje gorivo"

 8. Siniša Vuco: "Tražena si roba u gradu"

Kralj janjetine, prostitutki i lakih nota, Siniša Vuco u domaćoj glazbi ima praktički epski status. Tako je napisao "Tražena si roba u gradu", dirljivu baladu o nesretnoj ljubavi starijeg gospodina i mlade djevojke koju glumi bivša Miss Hrvatske, Katarina Banić.

Ključni stihovi: "Sjetit' ćeš se i ti kad tada, kad ne budeš više lijepa i mlada, šta si sve u meni imala, al' si otišla"
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.