Nije čudo da novi album snima deset godina: Dr. Dre od prodaje slušalica prošle godine zaradio 100 milijuna



PRIJE šest godina, Andre Young, poznatiji kao Dr.Dre, razmišljao je o svom sljedećem poslovnom potezu. Kao mnogi reperi prije njega, prva je ideja bila ulazak u svijet mode. Svom je prijatelju Jimmyju Iovineu, direktoru Interscope Recordsa, rekao kako namjerava pokrenuti liniju vlastitih tenisica, međutim, Iovine mu je kratko rekao da zaboravi tenisice i razmisli o prodaji zvučnika.

Pokazalo se da je to jedan od najboljih savjeta koje je dobio u životu. Naime, još je 2008. ujedinio snage s Iovineom i još nekoliko partnera i pokrenuo Beats By Dr. Dre čije slušalice dominiraju tržištem. Nakon što je HTC platio 300 milijuna dolara za 51 posto vlasništva u tvrtki, Dreu je u džepu završilo čak 100 milijuna dolara.

I upravo ga je taj iznos (uz 10 milijuna zarađenih na drugim projektima) smjestio na sam vrh Forbesove liste najbogatijih repera. Strani mediji u šali dodaju da nije ni čudo što svoj novi album "Detox" snima deset godina budući da sve vrijeme provodi sklapajući unosne poslove i zarađujući novac. Drugi na listi je Diddy sa "skromnih" 45 milijuna (prodaja votke Ciroc), a Jay-Z je zauzeo treće mjesto s 38 milijuna (prodaja albuma, vlasništvo Brooklyn Netsa i ugovori s Duracellom i Budweiserom).

Na listi se još nalaze Kanye West s 35 milijuna (ugovor s Nikeom), Lil Wayne s 27 milijuna (linija odjeće Trukfit i ugovor s Mountain Dewom), Drake s 20,5 milijuna (zarada od noćnog kluba i ugovori s Kodakom i Spriteom), Birdman s 20 milijuna (izdavačka kuća Cash Money, odjeća, votka), Nicki Minaj s 15,5 milijuna (prodaja albuma, turneja, ugovor s Pepsijem), Eminem s 15 milijuna (prodaja albuma i nastupi) i Ludacris s 12 milijuna (uloge u filmovima, prodaja konjaka i slušalica), a zanimljivo je primijetiti da vrlo mali broj njih visoke iznose zaradio glazbom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.