Otkriven scenarij novog "RoboCopa": Bit će transformer u borbi protiv terorista



AKTUALNI trend u Hollywoodu je snimanje novih verzija starih hitova, a naslov koji diže prašinu zadnje vrijeme jest remake "RoboCopa", popularnog akcijskog serijala započetog u osamdesetima. Filmski kritičar i scenarist Drew "Moriarty" McWeeny uspio je dobiti primjerak scenarija te je prepričao neke ključne detalje koji će jamačno naljutiti obožavatelje originalnog robotskog utjerivača pravde.

Drew McWeeny se poslije čitanja raspisao na Twitteru, šokiran zbog nekoliko detalja. Naime, u novoj verziji filma, nakon što policajac Murphy biva smrtno ranjen i operiran kako bi preživio kao kiborg, postaje takozvani "RoboCop 1.0", nakon čega slijedi još nekoliko promjena i tek onda finalna verzija.

Kako opisuje McWeeny, "RoboCop 1.0" u scenariju je opisan kao unaprijeđena verzija RoboCopa osamdesetih, a u scenariju stoji scena u kojoj grupa kriminalaca – koji služe kao grupa za razmatranje novog RoboCopa – na taj prvi dizajn reagiraju posprdno, uz komentar: "Izgleda kao igračka iz osamdesetih". McWeeny naglašava kako u scenariju stoji da se ismijava originalni dizajn RoboCopa, nakon čega slijedi predstavljanje "RoboCopa 2.0", ali ni taj nije konačna verzija.

Navodno, u scenariju piše kako znanstvenici tada sastavljaju "RoboCopa 3.0", kojeg ubace u kamp al-Qaede kako bi vidjeli koliko je moćan. Međutim, policiji je potreban RoboCop koji može funkcionirati u svim okolnostima, stoga ga i dalje nadograđuju, i tako dolazimo do "RoboCopa 4.0", kojeg McWeeny opisuje kao "policajca na steroidima, u metallic plavom izdanju". Također, znanstvenici žele "RoboCopa za sve prilike", tako da kiborg policajac ima "društveni način rada, i borbeni način rada". "RoboCop je sada kao transformer, može se posve transformirati iz tog društvenog načina rada u borbeni način", kaže McWeeny.

Filmski kritičar McWeeny završio je svoj opis scenarija komentirajući kako mu je bilo teško čitati prvih pedeset stranica jer je riječ o izuzetno glupom sadržaju, ali priča kasnije postaje zanimljiva, doduše, čini se da je tada ipak prekasno.

Vijest prenosi portal 411Mania, čiji su korisnici komentirali da McWeeny možda pretjeruje ili izmišlja, jer je nekoć pisao scenarije zajedno s članovima filmske ekipe novog "RoboCopa", stoga postoji mogućnost da se kritički raspisao čisto iz ljubomore. U novom "RoboCopu", koji u kina stiže sljedeće godine, glume Gary Oldman, Samuel L. Jackson te Joel Kinnaman kao Alex Murphy - RoboCop.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.