Otkrivena tajna mosta iz pjesme "Under the Bridge" Red Hot Chili Peppersa

RAZOTKRIVENA je jedna od najvećih tajni rock stihova.

Anthony Kiedis u "Under the Bridge", bezvremenskom hitu popularne kalifornijske četvorke Red Hot Chili Peppers, pjeva prisjećajući se trenutaka u kojima je skoro izgubio bitku s drogom na nepoznatoj lokaciji, a brojni su se obožavatelji godinama pitali o kojem se mostu u pjesmi radi. Kiedis je ispričao da je pjesma nastala kad se osjećao izgubljeno i izolirano, a to ga je podsjetilo na dan kad je imao osjećaj da je udario o dno "s jebenim gangsterima ispod mosta", prenosi Vulture.

Kiedis nije želio otkriti lokaciju da je obožavatelji ne bi posjećivali

Godinama je pjevač odbio otkriti o kojoj se lokaciji radi jer nije želio da je obožavatelji posjećuju, a Mark Haskell Smith, autor knjige "Heart of Dankness: Underground Botanists, Outlaw Farmers, and the Race for the Cannabis Cup" tvrdi da se radi o mostu u losanđeleskom parku MacArthur.

Smith je istraživanje obavio vrlo detaljno

Smith je detaljno obavio istraživanje, počevši potragu od kuće Kiedisove prijateljice Kim Jones s kojom se pjevač često drogirao. Tragove je tražio kroz pjesme, podatke o okupljalištima dilera i narkomana, novinske članke i američku bazu u kojoj su popisani svi mostovi te tvrdi da je sasvim sigurno da je u pitanju most koji je naveo iako je u nekom trenutku čak poželio odustati od potrage, misleći da je Kiedis možda u pjesmi upotrijebio metaforu.

Singl s albuma "Blood Sugar Sex Magik" 1992. godine bio je prekretnica u karijeri Peppersa, njihov prvi veliki hit koji ih je učinio svjetskim zvijezdama, a spot je režirao slavni Gus Van Sant.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.