"Ovo je najbolji posao u mom životu": Već godinama smrtno bolesnim sugrađanima svakodnevno kupuje kavu

Screenshot: CBS News

SVE JE započelo prije sedam godina kada je otac Dana Deweyja zbog kemoterapije puno vremena provodio u detroitskoj bolnici St. Joseph Mercy.

Naime, jednog je dana naručio kavu za sve okupljene, a nakon što je njegov otac pobijedio rak, Dan je nastavio dolaziti i kupovati kavu pacijentima. Otad je priča o ovom dobročinitelju obišla mnoge svjetske i domaće medije, a ekipa CBS Newsa odlučila se pozabaviti njegovim plemenitim hobijem.

Mnogi se pitaju zašto Dan nastavlja dolaziti, a on im svaki put iznova odgovara: "Ovo je najbolji posao u mom životu i moram ga plaćati. Kad me pitaju mogu li si to priuštiti, odgovaram im da ne mogu, ali i da nikada nisam imao puno novaca pa mi nije problem podijeliti ono malo što imam".


Ovaj umirovljenik je do danas na kave potrošio više od 10 tisuća dolara, a počeo ih je donositi i pacijentima u još jednoj bolnici na drugom kraju grada.


Onkolog, dr. Rajan Krishnan, tvrdi da je kava samo povod za ugodan razgovor sa smrtno bolesnim sugrađanima koji se nakon druženja s Danom osjećaju bolje.

"Osjećam kao da je nekom stalo", objašnjava 78-godišnja pacijentica Anna Burell, a mnogi se s njom slažu.

"Dovoljan je jedan osmijeh. To je sve što trebam, a pamtim gomilu prekrasnih osmijeha", zaključuje Dan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.