Ovo nije znanstvena fantastika, ova nevjerojatna mjesta stvarno postoje

Screenshot: YouTube

LJUDSKOJ mašti nema kraja, ali ponekad ju priroda nadmaši.

Na Zemlji postoje tisuće mjesta koja izgledaju nestvarno, poput prizora koje smo navikli gledati u filmovima znanstvene fantastike. Distractify je napravio listu nevjerojatnih mjesta čija ljepota nadilazi ljudsku maštu.

Salar De Uyuni, Bolivija

Tijekom kišne sezone najveće svjetsko polje soli postaje najveće zrcalo na svijetu. Nastalo je kada se nekoliko prastarih jezera spojilo u jedno.



Planine Tianzi, Kina


Jedinstvene kineske planine posebne su po tome što su visoke i tanke. Korištene su u filmu "Avatar". Jamesa Camerona. Formirane su pod vodom prije 380 milijuna godina. Neki od "stupova" dosegli su 1200 metara iznad razine mora.



Špilje u Guilinu, Kina

240 metara dug sustav špilja jedna je od najpopularnijih kineskih atrakcija. Predivni stalaktiti i stalagmiti nastali su erozijom vode.


Kanjon Antelope, SAD


Ovaj kanjon milijune godina formirala je voda koja je u njemu izrezbarila duboke neravne pukotine. Na dno kanjona dopire manje svijetla zbog čega su njegovi zidovi uvijek različitih boja.


Veliki prizmatični izvor, SAD


Ovo je najveći vrući izvor u SAD-u. Njegova boja rezultat je pigmentiranih mikroba koji rastu unutar vode bogate mineralima.



Deadvlei, Namibija


U ovoj mrtvoj dolini drveće se suprotstavlja najvećim pješčanim dinama na svijetu. Nekada je ovdje bila bogata šuma, ali obližnja pustinja ubila je sav život i ostavila samo drveće i polje bijele gline.



Zhangye Danxia, Kina


Kineski geološki park dom je formaciji stijena. Raznobojne stijene rezultat su mineralnih ležišta koja su nastajala tijekom 24 milijuna godina. Vjetar i kiša oblikovali su stijene i formirale predivne prirodne stupove i tjesnace.



Jezero Hiller, Australija


Rozu boju ovom slavnom australskom jezeru daje boja koju stvaraju alge i bakterije u vodi. Unatoč "čudnoj" boji, jezero nema nikakav loš učinak na prirodu i lokalni životinjski svijet.


Rijeka Cano Cristales, Kolumbija


Zahvaljujući iznimno bogatoj flori i fauni ova rijeke posjetiteljima nudi nevjerojatno šarenilo. Tok rijeke "obojan" je u žutu, zelenu, plavu, crvenu i crnu boju. Oni koji su je vidjeli tvrde kako se radi o najljepšoj rijeci na svijetu.



Gejzir Fly, SAD


Ovaj gejzir svemirskog oblika nastao je slučajno kada je na tom mjestu izbušeno vrelo koje se nije zatvorilo. Minerali i alge počele su izlaziti iz izvora i formirale humak nevjerojatnog oblika.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.