Ovo su najljepša mala mjesta u Europi: Znate li koje mjesto u Hrvatskoj je među njima?

Foto: Shutterstock

ODMOR na selu možda ne zvuči primamljivo i glamurozno kao u nekom otmjenom ljetovalištu, no ovih deset mjesta će vas potpuno razuvjeriti.

Portal Global Grashopper istražio je koja su najljepša manja mjesta u Europi, a jedno se nalazi i u Hrvatskoj:

1. Eze, Francuska

Eze se smjestio na Azurnoj obali, a istovremeno je i odlična alternativa prenapučenim odmaralištima na jugu Francuske. Njegov smještaj na 428 metara visokoj stijeni iznad pruža spektakularan pogled na more.

2. Pitigliano, Italija

Ljepote Toskane su poznate po cijelom svijetu, a Pitigliano je poseban jer se smjestio na rubu litice. Posebna atrakcija su grobnice iz doba Etrušćana, koje su povezane tunelima i prolazima, a i danas se koriste za čuvanje vina.

3. Polperro, Engleska

Slikovit okrug Cornwall odavno je poznat među Englezima kao mjesto za odmor, a Polperro je posebno zanimljiv zbog svojih uskih uličica i minijaturne ribarske luke.

4. Hallstatt, Austrija

Za Hallstatt se godinama priča da je jedno od najljepših mjesta u Europi. Ovo mjesto se nalazi na zapadnoj obali jezera Hallstättersee, a poznato je po proizvodnji soli.

5. Obidos, Portugal

Ovaj gradić je toliko očarao kraljicu Isabel da joj ga je njezin suprug poklonio, a danas turiste privlači srednjevjekovnom arhitekturom.

6. Deia, Mallorca

Deia je poznata po kamenim kućama s krovom od terakote, kao i po velikom broju umjetnika, pisaca i pjesnika koji tamo žive.

7. Ravello, Italija

Cijela obala Amalfi je kao s razglednice, a posebno je vole slavni. Ravello je poznat po nevjerojatno strmim ulicama, elegantnim vrtovima i raskošnom pogledu na Sredozemno more.

8. Pučišća, Hrvatska

Ovo prekrasno mjesto na sjeveru Brača poznato je po međunarodnoj školi glazbe, kao i po Klesarskoj školi, gdje se uči obrada legendarnog bračkog kamena.

9. Autoire, Francuska

Autoire je već proglašeno najljepšim mjestom u Francuskoj, a posebno je po tome što se malo toga promijenilo u 800 godina postojanja.

10.Mittenwald, Njemačka

Pravi duh Bavarske i dalje živi u Mittenwaldu, obogaćenom prekrasnim fasadama, šarmantnim trgovinama i naravno, weisswurstom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.