Platila 29 tisuća kuna, nije dovoljno: Sestra Fani Čapalije mora u zatvor!

BLANKA ČAPALIJA, sestra poznate missice Fani Čapalije, morat će ubrzo u zatvor. Županijski sud u Splitu odbio joj je žalbu na odluku o zamjeni uvjetne kazne zatvorskom. Blanki je, naime, 2009. godine postala pravomoćna presuda za prijevaru rent-a-car agencije u kojoj je 2005. godine unajmila, ali nikad vratila Kiju Picanto, vrijednu nešto manje od 90 tisuća kuna.

Malo je platila

Presudom je Blanka bila obvezna podmiriti štetu u roku od sedam mjeseci. Nije to napravila pa je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo da je se pošalje u zatvor. Blanka se žalila, ali nije pomoglo. Sud je pokušala uvjeriti u svoje dobre namjere. Navela je da je platila 29 tisuća kuna, a ostatak nije mogla zbog nesretnog spleta okolnosti. Razlika od 60-ak tisuća kuna očito je za suce bila prevelika da bi ih uvjerila kako Blanka zaista misli namiriti cjelokupnu štetu.

Kia završila u Hercegovini

Blanka se inače na sudu branila da je ona žrtva prevare. Nema pojma što je bilo s autom, samo zna da ga je ostavila nekom Mariju da ga odveze u Split. Kia je, međutim, završila u Hercegovini. Vlasniku je ponuđeno da automobil otkupi, no na to nije htio pristati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.