VODKA je tradicionalno rusko piće, ali kvaliteta varira. Ako imate najjeftiniju čiji okus graniči s odvratnim, onda proizvođač pića Still Spirits Top Shelf za vas ima rješenje: dodatak koji će vodku pretvoriti u bilo koje drugo žestoko piće. Kako? Saznajte.
Sama proizvodnja ovih ekstrakata alkoholnih okusa nije jednostavan proces. Still Spirits su za osnove svojih aroma uzeli prestižne predloške: za okus pod nazivom Tennessee Bourboun, predložak je okus Jack Danielsa, a za Blue Jewel Gin, predložak je Bombay Sapphire. Da bi dobili odgovarajuće arome, znanstvenici Still Spiritsa koristili su plinski kromatograf kako bi utvrdili koje su aromatske komponente najbitnije za okus određenog pića. Primjerice, neke vrste tradicionalno pripravljenog viskija imaju i do 1300 različitih aromatskih komponenti, a Still Spirits testiranjem dolazi do onih najbitnijih, te njih odabire za odgovarajući ekstrakt.
Možda nećete prepoznati točnu marku džina ili burbona na koju su Still Spirits ciljali, ali njihov "magični napitak" doista mijenja okus neutralnih žestica, što će razveseliti mnoge cugere koji bi htjeli piti finije, ali i ekonomično.