Sva svjetska krema na jednom mjestu: Spajaju se dvije bogate dinastije, Hiltoni i Rothschildi

Foto: Fame Fly/Instagram

VELIK broj najbogatijih i najutjecajnijih svjetskih faca okupit će se danas na vjenčanju kojim se spajaju dvije moćne dinastije, Hiltoni i Rothschildi. Plavokosa starleta Nicky Hilton, sestra mnogo poznatije Paris, udaje se za potomka velike europske bankarske obitelji, Jamesa Rothschilda. Spoj je to dviju najbogatijih, ali i najskandaloznijih dinastija, koje dosad nisu imale mnogo doticaja jedna s drugom.

Prema pisanju medija, mlada će nositi Valentinovu vjenčanicu vrijednu pola milijuna kuna i ogromni dijamantni prsten kojim ju je James zaprosio, čija je vrijednost procijenjena na zapanjujućih deset milijuna kuna. Sve pripreme za svadbu nadgledala je Nickyna majka Kathy, a sudeći po proslavama zaruka koje je organizirala, a na koje je došao i Aga Khan, za očekivati je da će vjenčanje biti sve samo ne skromno. Britanski mediji nagađaju da će doći barem jedna od kćeri Bernieja Ecclestonea, nekoliko potomaka obitelji Guinness, jer je mladoženjina majka izdanak te dinastije, te nekoliko Goldsmitha jer se njegova sestra udala, pa razvela od člana te utjecajne obitelji.

Hotelsko carstvo Hiltona utemeljio je Nickyn pradjed Conrad, s kojim je u braku bila glumica Zsa Zsa Gabor. Njen ujak, također Conrad bio je oženjen s Elizabeth Taylor, koju je u alkoholiziranom stanju udario u trbuh zbog čega je pobacila njihovo dijete. Njen djed Barron najavio je da će većina njegovog imetka nakon njegove smrti ići u dobrotvorne svrhe, dok je njen otac svoj novac zaradio u građevinskom sektoru.

Kuću Rothschilda osnovao je Mayer Amschel u židovskom getu Frankfurta prije 250 godina. Počeo je kao trgovac novcem, a završio kao sudski bankar, gradeći svoje carstvo tijekom Francuske revolucije. Njegovih pet sinova nastavilo je s obiteljskim poslom. U drugoj polovici 19. stoljeća konkurencija je ublažila njihovu moć, no postali su jedna od najbogatijih britanskih obitelji. Jamesov otac Amschel živio je prilično lagodan život, no počinio je samoubojstvo kad je njegov sin bio tinejdžer.

O Nicky Hilton se gotovo sve već zna, drugo je od četvero djece Ricka i Kathy Hilton. Odrasla je u luksuznim vilama na Beverly Hillsu i u Hamptonsu te apartmanu u hotelu Waldorf Astoria u New Yorku. U tinejdžerskim godinama ona i Paris postale su poznate zbog ludih tuluma s glumicama Lindsay Lohan i Tarom Reid. Nakon što je objavljen njen pornić, Paris je postala medijska zvijezda, no Nicky nije krenula njenim stopama. Umjesto toga posvetila se dizajniranju svojih kolekcija i suradnji s poznatim brendovima.

James posljednjih godina radi kao bankar, a nedavno je odlučio prodati obiteljsku kuću u Suffolku za 240 milijuna funti, dajući do znanja da je zbog ljubavi spreman na trajnu selidbu u New York. Prije veze s Nicky bio je s Astrid Harbord, bliskom prijateljicom princa Harryja.

Nicky i James upoznali su se na vjenčanju Petre Ecclestone i Jamesa Stunta u Rimu, a navodno je to bila ljubav na prvi pogled. "To je tradicija, na vjenčanjima se upoznaje budućeg muža", tvrdila je Nicky.

Isprva je održavanje veze bilo teško, jer je ona bila u New Yorku, a on u Londonu. Nakon nekog vremena uselili su se u stan na Manhattanu.

"Vrlo smo slični, vrlo sramežljivi i tihi. Volimo biti kod kuće, kuhati, opuštati se, gledati filmove, čitati knjige", ispričala je Nicky u jednom intervjuu ove godine.

James je čak prvo tražio dopuštenje njenog oca da je oženi, a tek nakon toga ju je zaprosio. "Odveo ju je čamcem na jezero Como, kleknuo i zaprosio je", ispričao je izvor blizak paru.

Na raskošnom vjenčanju zabranjena je samo jedna tema, Nickyn prvi brak. Za bankara Todda Meistera udala se 2004 godine, a jedine gošće na vjenčanju bile su njena sestra Paris i glumica Bijou Phillips. Bark je završio poništenjem nakon samo osam tjedana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.