Trgovac u Srbiji pronašao 110.000 eura i vratio ih vlasniku

Foto: Shutterstock

JUTROS je u Kladovu, u Srbiji, pronađena torba sa 110.000 eura, koja je, zahvaljujući savjesnom nalazniku, odmah potom vraćena vlasniku, piše Blic.

Naime, Igor Paunović, vlasnik trgovine, pronašao je torbu punu novca na jednoj od polica te je odmah nazvao umirovljenika, čija je torba bila, da se vrati po svoj novac.

"Bio je kraj radnog vremena, primijetio sam torbu i nisam je otvarao jer nije moja. Sjetio sam se da pripada kupcu koji je ostavio broj telefona da bismo mu isporučili kupljena vrata", rekao je trgovac koji je pronašao torbu. 

Umirovljenik koji je izgubio torbu odmah je došao i potom pred trgovcem otvorio torbu u kojoj su bile novčanice domaće i strane valute, odnosno, što u gotovini, što na štednoj knjižici, ukupno oko 110.000 eura.

Umirovljenik nije mogao vjerovati da je torba pronađena i - vraćena

"Kada sam iz Igorove prodavaonice krenuo kući uopće nisam primijetio da sam zaboravio torbu. U jednom trenutku mi je zazvonio telefon i Igor me pozvao da se vratim u njegovu prodavaonicu i tek tada sam shvatio da mi nema torbe. Nemam riječi koliko sam zahvalan. Igor mi je vratio vjeru u ljude i u njihovo poštenje", rekao je Radomir, vlasnik torbe.

Trgovac koji je pronašao torbu smatra da je taj postupak nešto normalno.

"Nisam napravio ništa posebno. Samo sam kupcu vratio njegove stvari. Postupio sam po savjesti. Ipak nema tog novca koji može vratiti duševni mir", zaključuje trgovac.

 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.