USA Today proglasio Dubrovnik četvrtim najljepšim gradom Europe

Screenshot: USA Today, Huffington Post

DUBROVNIK je u kategoriji Najljepši europski grad u izboru portala 10Best - Reader's Choice, pod pokroviteljstvom USA Today protekla četiri tjedna, zauzeo četvrto mjesto, iza Rige (Latvija), Bergena (Norveška), Innsbrucka (Austrija).


Svi pobjednici - deset naljepših europskih gradova bit će promovirani putem USA Today u petak 25. studenog u tiskanom izdanju, kao i na portalu www.usatoday.com rubrika Travel Homefront istog dana.

U odabiru naljepših eutopskih gradova sudjelovali su glavni urednici novinskog portala USA Today i turističkog online vodiča 10Best , koji su i sastavili listu najljepših europskih gradova te uvrstili Dubrovnik kao kandidata. Portal 10Best.com prosječno dnevno ima više od 700.000 jedinstvenih posjetitelja, a mjesečno generira otprilike 28 milijuna pregleda stranica.

USA Today je multi -platforma vijesti i informacije medijska tvrtka. USA Today , je jedan od najutjecajnijih američkih medija s prosjekom od više od 1,6 milijuna čitatelja dnevno, a USAToday.com, nagrađivani web portal ovih novina pokrenut 1995, dosiže 6,6 milijuna čitatelja dnevno.

No, ne misle svi tako.

Što se tiče turističke promidžbe u svijetu, sa sigurnošću možemo reći da su Hrvati razmaženi. Jer ako se o Hrvatskoj u inozemnim medijima piše, pišu se samo većinom hvalospjevi: o ljudima, prirodnim ljepotama, hrani.

Jako rijetko naiđe netko tko ima nešto za prigovoriti Lijepoj našoj (pa makar to bilo i samo zato što novinari-putopisci imaju ugovore s turističkim agencijama), ali u tu kategoriju ne spada i Steenie Harvey, urednica International Livinga čiji je tekst o Hrvatskoj prenio Huffington Post, inače Britanka koja trenutno živi u Irskoj.



I iako se mora priznati: i ovaj je tekst prepun hvalospjeva (naslovljen je Putovanje u Hrvatsku: Istražite magične gradove, otoke i luke), ona je ipak u podugački opis ljepota na koje je kod nas naišla uspjela ubaciti i jednu kritiku. A ona je vezana uz Dubrovnik. Za razliku od Splita, gdje su joj cijene bile "pozitivan šok" i koji ju je u potpunosti oduševio, priča u Dubrovniku bila je nešto drukčija: "Da budem iskrena, iako biste ga u svakom slučaju trebali posjetiti - njegova pozicija na Jadranskom moru čini ga jednim od najveličanstvenijih utvrđenih gradova - bila sam sretna što odlazim. Stvoren za dobrodošlicu "danas ovdje, sutra me nema" putnicima s cruisera, Dubrovnik je prava zamka za turiste. Cijene za gotovo sve su daleko više nego u ostatku zemlje. Jednom kad postanete svjesni normalnih hrvatskih cijena, bolno je plaćati između dva i tri puta više za dubrovačku kavu".

Tekst u cijelosti možete pročitati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.