Uznemirujući prizori: Objavljene fotografije s mjesta zločina Oscara Pistoriusa

Foto: Gulliver Image/Getty Images

OBJAVLJENE su fotografije kuće u kojoj je Oscar Pistorius upucao svoju djevojku Reevu Steenkamp, a na njima se mogu vidjeti mrlje krvi u kupaonici i drugim dijelovima kuće. 

To je mjesto na kojem je Reeva upucana, a osim zakrvavljene zahodske prostorije na fotografiji se mogu vidjeti i policijske oznake gdje su meci prošli kroz vrata. Pretpostavlja se da će se obrana koristi nisko pozicioniranim rupama od metaka kako bi se potkrijepila tvrdnja da Pistorius za vrijeme pucnjave nije bio na protezama. Ovo je prvi put da se u javnosti može vidjeti mjesto na kojem je stradala djevojka slavnog paraolimpijca, piše Sky News.

Podsjetimo, Pistorius tvrdi da su on i njegova djevojka kobnog 14. veljače provodili mirno večer. U nekom je trenutku on navodno ustao kako bi unio ventilator s balkona. Ali, kad se vratio u sobu u mrklom je mraku čuo zvukove. Još na saslušanju u veljači izjavio je da je odmah pomislio da je u kući provalnik. U tom je trenutku uzeo pištolj koji je imao zbog mjera predostrožnosti te otrčao otprilike sedam metara do prolaza prema kupaonici, bez proteza na nogama. Tamo je ispalio četiri hica u zatvorena vrata zahoda. Tvrdi da je tek u trenutku kad se vratio u spavaću sobu i vidio da njegove djevojke nema u krevetu shvatio da je ona u wc-u.

Par je bio u vezi tek nekoliko mjeseci u trenutku pucnjave za Valentinovo, ali Pistorius tvrdi da je bilo jako zaljubljen u Reevu i da je njezino ubojstvo nesretan slučaj te da je, kad je shvatio što je napravio, pokušao uraditi sve što je mogao kako bi je spasio, provalivši u wc palicom za kriket kako bi što prije do nje dospio.

Fotografije u kući pokazuju krvav trag od wc-a putem kojim je paraolimpijac nosio svoju djevojku niz stepenice nakon što je pokušao dozvati pomoć. Osim toga, može se vidjeti i otiske stopala među tragovima krvi, a jedan od istražitelja, Hilton Botha, već je priznao da je prošao kroz mjesto zločina bez zaštitnih presvlaka na cipelama, nakon čega je maknut sa slučaja. Tad se saznalo da njega čeka čak sedam optužbi za pokušaje ubojstva. Osim toga, Sky News piše i da iz dva povjerljiva izvora saznaju da je još istražitelja pod istragom nakon što je iz kuće nestao Pistoriusov sat.

Tužiteljstvo tvrdi da su se Pistorius i Steenkamp posvađali, da je on namjerno pucao u nju te da je prije toga stavio proteze na noge. Optužen je za ubojstvo s predumišljajem, a jedan od susjeda prilikom svjedočenja je potvrdio da se iz kuće paraolimpijca nerijetko čula svađa. Par se, kako tvrdi susjed, svađao i na sam dan ubojstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.