Adidas prekinuo suradnju s Kanyeom Westom

Foto: EPA/Shutterstock

ADIDAS je objavio da prekida suradnju s Kanyeom Westom. Razlog su reperovi antisemitski komentari.

"Adidas ne tolerira antisemitizam niti bilo koju drugu vrstu govora mržnje. Yeovi nedavni komentari i postupci bili su neprihvatljivi, puni mržnje i opasni te krše vrijednosti tvrtke kao što su uvažavanje različitosti i međusobno poštovanje", objavili su u priopćenju poslanom američkim medijima.

"Nakon temeljitog pregleda, tvrtka je donijela odluku da odmah prekine partnerstvo s Yeom, proizvodnju proizvoda marke Yeezy i zaustavi sva plaćanja Yeu i njegovim tvrtkama. Adidas će zaustaviti Adidas Yeezy suradnju odmah", objavili su.

Suradnju prekinula i Balenciaga

Podsjećamo, zbog antisemitskih stavova za koje se uporno odbijao ispričati, ugovor s Westom u petak je prekinula i modna kuća Balenciaga

Reper je, naime, na Instagramu insinuirao da repera Diddyja kontroliraju Židovi. Westova objava sastojala se od snimaka zaslona njegovog razgovora s Diddyjem o kontroverznim majicama s natpisom White Lives Matter koje je predstavio na reviji u Parizu.

Osim toga, na Twitteru je napisao da će uskoro krenuti u ''defcon3 protiv Židova'', referirajući se na ljestvicu stanja spremnosti američke vojske poznate kao DEFCON. Objava je uskoro uklonjena, a Westu je profil na društvenim mrežama privremeno blokiran.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.