Afrikanka koja živi u Rijeci: Ovo je kod nas normalno, a u Hrvatskoj nije ni legalno

Screenshot: TikTok

Tiktokerica Thandeka iz Južnoafričke Republike sa suprugom Hrvatom živi u Rijeci te na svom profilu @mrsgolubovic objavljuje dojmove o životu u Hrvatskoj. U nedavnim videima nabrojala je kulturne šokove koje doživjela kad je došla u Hrvatsku i izdvojila jednu stvar po kojoj se Hrvatska jako razlikuje od JAR-a.

"U Hrvatskoj je skroz normalno živjeti s roditeljima, no u Africi je to tabu tema. Nedavno sam pročitala članak u kojem je pisalo da neki Hrvati s roditeljima žive do svoje 36. godine. Ako u Africi svom partneru kažete da živite s roditeljima ili da oni žive na katu kuće, da su vam susjedi - to je odmah red flag. To mi zapravo nije jasno jer se mi ne selimo i ne kupujemo kuće, nego živimo u najmu", ispričala je.

@mrsgolubovic My parents chased me out after high school 😂 #croatia #cultureshock #livingwithparents ♬ original sound - Thandeka in Croatia

"Samo nemamo naviku živjeti s roditeljima. No lakše je tako jer onda ne morate plaćati najamninu i možete uštedjeti. U Južnoj Africi ćete rijetko pronaći osobu stariju od 25 godina koja živi s roditeljima."

"Ovo u Hrvatskoj nije normalno"

Potom je navela jednu stvar koja je u Južnoj Africi sasvim normalna, a u Hrvatskoj nije čak ni legalna.

"Riječ je o poligamiji. Za muškarce u Južnoj Africi je sasvim normalno da imaju dvije, tri, četiri žene. Sve ovisi o tome koliko on ima novca. To je normalno, s nekoliko žena možete imati veliku, sretnu obitelj. No žena koja je bila prva mora muškarcu dati odobrenje da uz nju ima još nekoliko žena", objasnila je Thandeka.

@mrsgolubovic My parents chased me out after high school 😂 #croatia #cultureshock #livingwithparents ♬ original sound - Thandeka in Croatia

Nedavno je ispričala i da joj je jako čudno što škole u Hrvatskoj nemaju ograde. "Škole u JAR-u imaju ogromne ograde. One su zaključane i pored njih je zaštitar", rekla je tiktokerica. "Ovdje u Rijeci oko škola nema ograda. Pitala sam muža zašto djeca ne bi jednostavno odšetala iz škole", rekla je nasmijavši se za kraj, a pratitelji su joj u komentarima pisali kako je to normalna stvar. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.