Američka tiktokerica otkrila pet razloga zašto je Hrvatska jedinstvena u Europi

Screenshot: TikTok

Amerikanka koja živi u Dubrovniku na TikToku je otkrila pet razloga zašto je Hrvatska jedinstvena u usporedbi s ostalim europskim destinacijama. "Iako turizam u Hrvatskoj cvjeta, mnogi Amerikanci i dalje ne znaju za nju i ne posjećuju je kao Francusku ili Italiju", poručila je te dodala da je putovala kroz cijelu Europu.

@themindfulmermaid Here’s how Croatia compares to other European destinations, and why I think Croatia is the best destination in Europe at the moment! What are your thoughts on this? 🇭🇷 🤔🌊 #croatia #europesummer #summertravel #eurotrip #traveltips #travelplanner #croatiatraveltips ♬ Sunshine - WIRA

Sigurnost

"Hrvatska je izuzetno sigurna zemlja te ima nisku stopu kriminala. Čak su džeparoši jako rijetki, koji su jako česta pojava na brojnim drugim mjestima u Europi, poput Pariza i Rima", istaknula je.

Svi govore engleski

Istaknula je da turisti vjerojatno neće naletjeti na previše jezičnih barijera u usporedbi s mnogo drugih europskih mjesta. "Hrvati budu jako zahvalni ako pokušate govoriti hrvatski, čak i ako se radi o samo nekoliko fraza", poručila je.

Geografska raznolikost i razni povijesni utjecaji

"Hrvatska je možda mala zemlja, ali priroda je raznolika", rekla je. Istaknula je lijepe plaže, otoke, planine, vodopade i šume. Dalje je u videu istaknula i raznolikost povijesnog utjecaja. "Možete naučiti jako puno o europskoj povijesti kroz putovanje Hrvatskom. Hrvatska ujedinjuje austrougarski, rimski, venecijanski i osmanski utjecaj, kao i utjecaj bivše Jugoslavije", poručila je.

Gostoprimstvo

Za kraj je istaknula gostoprimstvo. "Hrvati su jako gostoprimljivi i ponosni na svoju kulturu. Osjećate ovu jedinstvenu toplinu kada provodite vrijeme s mještanima ovdje", poručila je.

U komentarima su joj pratitelji istaknuli visoke cijene i previše turista. "Zaboravila si visoke cijene, to je isto jedinstveno", "Ne želimo još više turista", poručili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.