Američke zvijezde nastupile na zatvaranju Igara, Tom Cruise ukrao show

Foto/Screenshot: HRT/Profimedia

OLIMPIJSKE igre u Parizu službeno su zatvorene. Tradicionalna ceremonija zatvaranja održana je na francuskom nacionalnom stadionu. U ceremoniju je bilo uključeno više od 100 plesača, cirkuskih umjetnika i drugih izvođača.

Umjetnički direktor Thomas Jolly otkrio je da je ceremonija zatvaranja zamišljena kao "spoj čuda s distopijom", a u sklopu ceremonije na stadion se spustio Zlatni putnik koji je gledatelje vodio kroz povijest Olimpijskih igara, dok su akrobati obnovili i podigli čuvenih pet prstenova Igara.

Ceremoniju zatvaranja obilježili su nastupi francuskih bendova, ali i unaprijed pripremljene snimke izvedbi američkih zvijezda koje su najavile održavanje Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028. godine.

Bendovi Phoenix i Air raspametili publiku

Svjetski poznati francuski bend Phoenix napravio je glazbeni spektakl i svojim hitovima podignuo publiku na noge.

Francuski bend Air također je nastupio na ceremoniji zatvaranja, a nastup je otvorio hit pjesmom Playground Love.

Tom Cruise izveo vratolomije

Američki glumac Tom Cruise spustio se užetom na stadion tijekom podizanja američke zastave i pjevanja američke himne i tako bacio publiku u trans. Zatim je uzeo zastavu i "krenuo"  u Los Angeles na motoru pa skočio iz aviona i pozirao pored znaka Hollywooda u unaprijed snimljenoj sekvenci.

Nastupi Billie Eilish, RHCP-a i Snoop Dogga

Na ceremoniji zatvaranja nastupili su i bend Red Hot Chilli Peppers s pjesmom Can't Stop te Billie Eilish.

Osim toga, prikazan je i nastup najveće viralne zvijezde ovih Igara, repera Snoop Dogga i Dr. Drea, koji je na ceremoniji otvaranja bio jedan od posljednjih nositelja olimpijske baklje kroz Pariz.   

Inače, glazbenici su svoje nastupe prethodno snimili u Los Angelesu, a izabrani su zbog njihove povezanosti s tim gradom.  

Pjesmom My Way zatvorene Olimpijske igre u Parizu

Francuska pjevačica Yseult zatvorila je Olimpijske igre u Parizu spektakularnom izvedbom pjesme My Way.

Nastupi Lady Gage i Celine Dion na ceremoniji otvaranja OI-ja

Podsjetimo, na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu nastupila je pjevačica Lady Gaga, koja je izvela pjesmu Zizi Jeanmaire Mon Truc en Plumes na francuskom jeziku. Osim nje, nastupila je i glazbena diva Celine Dion, koja je zapjevala pjesmu francuske pjevačice Edith Piaf, L’Hymne à l’amour s Eiffelovog tornja, a nastup je ispraćen velikim pljeskom publike.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.