Američki poslodavci nezadovoljni generacijom Z, otpuštaju ih. Otkrili i zašto

Foto: Shutterstock

Porazna studija otkrila je stvarnost zapošljavanja mladih ljudi koji su tek završili fakultet u SAD-u. Kada konačno dobiju posao, čini se da se mnogi pripadnici generacije Z (osobe rođene otprilike između 1996. i 2010.) bore da ga zadrže.

Poslodavci odustaju od zapošljavanja generacije Z

U nedavno objavljenoj studiji, koja je analizirala odgovore gotovo 1000 poslodavaca u kolovozu, otkriveno je da je više od polovice poslodavaca već otpustilo mlade zaposlenike u ovoj godini. Imajući to na umu, jedan od sedam poslodavaca izjavio je da bi mogao odustati od zapošljavanja generacije Z u sljedećoj godini, prenosi Newsweek.

Huy Nguyen, glavni savjetnik za obrazovanje i razvoj karijere iz Intelligenta, poručio je: "Mnogi mladi koji tek završe fakultet mogu imati problema s ulaskom na tržište rada jer to može biti velik kontrast u odnosu na ono na što su navikli tijekom svog obrazovnog puta."

"Nedostaje im stvarno iskustvo"

"Često nisu pripremljeni za manje strukturirano okruženje, dinamičnost radne kulture i očekivanje samostalnog rada. Iako možda imaju neko teoretsko znanje stečeno na fakultetu, često im nedostaju praktično, stvarno iskustvo i vještine potrebne za uspjeh u radnom okruženju", dodao je.

Od 1000 poslodavaca koji su sudjelovali u studiji, navodno je 75 posto njih izjavilo da većina ili svi nedavno zaposleni pripadnici generacije Z nisu zadovoljili. Glavni razlozi za to bili su nedostatak motivacije, loše komunikacijske vještine i manjak profesionalizma.

Teorija ima prednost u odnosu na praksu

Međutim, poslodavci ne krive nužno mlade za ovaj problem, već obrazovni sustav SAD-a. "Kao netko tko je prošao godine obrazovanja, uključujući pravni fakultet, mogu vam reći da fakulteti ne pripremaju studente za stvarni svijet rada", rekao je HR-ovac Bryan Driscoll.

"Danas obrazovanje daje prednost teoriji u odnosu na praksu. Naravno, učenje grčke mitologije je fascinantno. Ali, osim ako ćete ju predavati, kako vas to priprema da učinkovito komunicirate na korporativnom sastanku ili pokažete profesionalizam? Ne priprema vas", dodao je.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.