Amerikanku naljutili muškarci u Srbiji: "Uvredljivo je da me pozivaju na kavu"

Foto/Screenshot: TikTok/Press

Amerikanka Blair već neko vrijeme živi u Srbiji te sa svojim pratiteljima na TikToku često dijeli zanimljive i njoj nepoznate stvari s kojima se susreće u Beogradu. Ovoga puta progovorila je o muškarcima koji joj prilaze i otkrila je što ju uvrijedi kada ju žele pozvati na dejt te zašto joj smeta kada ju pozovu na kavu. 

"Izlasci na kave ne zahtijevaju puno truda i iznenađena sam što me često pozivaju tako", napisala je u opisu videa koji je objavila te je zatim i postavila pitanje svim ženama: "Biste li vi pristale otići na prvi dejt na kavu?"

Blair smatra da je poziv na kavu uvredljiv

"Često mi prilaze lokalni dečki ili turisti koji mi govore da sam lijepa i pitaju me što radim ovdje, a zatim mi svi oni postave to čuveno pitanje: 'Želiš li na kavu?'", započela je Amerikanka svoju priču. "Ja mislim da je to pomalo uvredljivo", rekla je Blaire te objasnila da ona misli da ju pozivaju na kavu samo zato što je iz Amerike i da se od nje očekuje da nema velike standarde. 

"Ljudi ovdje vjerojatno misle da ću biti zadivljena kavom jer pretpostavljaju da su američka udvaranja užasna i da nemam visoka očekivanja, ali ja se na ovakve pozive samo uvrijedim i često kažem da ne pijem kavu, što i jest istina", rekla je Blair.

@blairinbelgrade Coffee dates universally are low-effort, and I'm surprised that I've been asked out on coffee dates in Belgrade. Serbian ladies, would you accept a coffee date? #Belgrade #Beograd #Serbia #srbija #srbijatiktok #balkan #balkantiktok #dating #coffeedate #blairinbelgrade ♬ original sound - Blair In Belgrade

"Srpkinje imaju visoke standarde, one se dotjeruju čak i kad idu do trgovine, a kamoli za neki dejt. Tako da mi se ovakvi pozivi jednostavno ne uklapaju u muško-ženske odnose", nastavila je objašnjavati tiktokerica, a na kraju je i rekla da jednostavno takav pristup smatra neprikladnim.

"Imam dečka koji me vodi u lijepe restorane i trudi se da nam sastanci budu poseban doživljaj. Pitanje 'Hoćeš na kavu?' jednostavno nije dovoljno da me impresionira," zaključila je Blair na kraju svog videa. 

Žene su joj u komentarima objasnile da je to normalan početak razgovora

U komentarima ispod objave javile su se mnoge žene koje su joj objasnile da poziv na kavu ne doživljavaju kao uvredu. Naprotiv, one smatraju da je to uobičajen način za početak razgovora te da u tome ne vide veliki problem.

"Izlasci na večere smatraju se preozbiljnim za prvi spoj, sasvim je normalno otići na kavu", "Kada te netko pozove na kavu, ne znači da moraš popiti kavu... Pij što god voliš, to se samo tako kaže kod nas", bili su samo neki od komentara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.