Andrea rasturio u Potjeri i dobio ovacije. Biste li znali ono što on nije?

Screenshot: HRT

U novom izdanju kviza Superpotjera fantastičan nastup ostvario je posljednji natjecatelj, Andrea Stanković iz Pule, koji je pobijedio četvero lovaca osvojivši 20.000 eura i izazvao delirij u studiju. I Jakov Kusić iz Splita u brzopoteznoj je igri protiv troje lovaca osvojio 7500 eura. Za preostalo dvoje natjecatelja, Luciju Drmić iz Zagreba i Juga Puljizevića iz Samobora, ipak nije bilo sreće.

Oduševio i Kotigu

Andrea Stanković iz Pule nastavnik je u srednjoj školi. "Bio bih zadovoljan s osvojenih desetak tisuća eura", rekao je na početku.

U prvom krugu točno je odgovorio na svih pet pitanja, što mu je donijelo 2500 eura. U brzopoteznoj igri odabrao je borbu protiv četvero lovaca za iznos od 20.000 eura i 42 sekunde, koliko su lovci tražili na svom satu. Izbacio je Deana Kotigu jer je "najbolji lovac", po njegovom mišljenju.

Andrea nije znao odgovore na ova dva pitanja. Biste li vi znali?

Odličnom igrom uspio je pobijediti lovce s osam sekundi prednosti i tako osvojiti 20.000 eura. Kad je pobijedio, studijem se prolomio pljesak, a podršku mu je poslao i Dean. "Mora se ponuditi pet točnih odgovora da bi ponude lovaca bile visoke. Istrijan je dobio lovu, oni su izgubili, ja sam zadovoljan", zaključio je Kotiga.

I Jakov odnio pobjedu

Još jedan natjecatelj koji je odnio pobjedu, Jakov Kusić iz Splita, programer je, a u slobodno vrijeme organizira pub kvizove, bavi se sportom i putuje. S osvojenim iznosom otputovao bi mjesec dana u Australiju, a za to mu je potrebno oko 10.000 eura, rekao je na početku. 

U prvom krugu, u kojem voditelj Joško Lokas postavlja najviše pet pitanja s višestrukim izborom, a svaki točan odgovor donosi 500 eura, Jakov je točno odgovorio na četiri pitanja. U brzopoteznoj igri Jakov se odlučio suprotstaviti timu koji čine Morana, Mladen i Dean, za iznos od 7500 eura uz 30 sekundi prednosti.

Netočno je odgovorio na dva pitanja. Nije znao koja su prva tri slova drugog, trećeg i četvrtog najmnogoljudnijeg kalifornijskog grada te s koliko je bridova omeđena svaka strana tetraedra. Jakovu je na satu ostalo 18 sekundi i osvojio je iznos od 7500 eura.

"Prednost od 30 sekundi je uglavnom dovoljna za bilo kojeg igrača dobrog kalibra", rekao mu je na kraju Dean.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.