Andrea se rasplakala nakon finala na OI-ju : "Nisam željela živjeti, sada sam sretna"

Foto: EPA/Profimedia

Andrea Spendolini-Sirieix natjecala se na Igrama u finalu skokova u vodu s 10 metara. Ova 19-godišnjakinja već je osvojila broncu sa svojom timskom kolegicom Lois Toulson, pa se zbog toga očekivalo da će osvojiti medalju i kada bude sama nastupala. Međutim zauzela je šesto mjesto i rasplakala se nakon skoka. Za BBC je dala emotivni intervju u kojem je progovorila o problemima kroz koje je prošla u životu. 

"To nije rezultat kakav sam željela, ali nisam ljuta na konkurenciju", objasnila je na početku te dodala: "Druge djevojke su bile nevjerojatne i bolje od mene. Nisam uzrujana svojom izvedbom."

Imala je problema sa psihičkim zdravljem

Priznala je da je imala period u životu kada je imala problema sa svojim psihičkim zdravljem i da je bilo trenutaka, kako kaže, kada nije htjela biti živa. "Prije tri godine nisam željela živjeti, a danas sam samo sretna što dišem i imam divnu obitelj koja me podržava", rekla je.

"Obitelj je ponosna na mene"

Nakon završetka finala otrčala je u zagrljaj mami koja je sjedila na tribinama. "Mama mi je rekla da trebam biti sretna i da je cijela obitelj ponosna na mene. Na kraju dana to je sve što želim", priznala je ova Britanka. 

"Tako sam sretna što sam ovdje, što sam na Olimpijskim igrama. Bila je ovo stvarno duga godina i to ne umanjuje moja ovogodišnja postignuća. Nedostatak jedne medalje ne mijenja tko sam. To je bio samo Božji način da mi kaže da imam još toga za postići", rekla je Andrea na kraju intervjua.

*Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01/2376470 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.