Anita u Superpotjeri nadigrala četvero lovaca i osvojila 8000 eura

Foto: HRT

U ovotjednoj Superpotjeri jedino je Anita Marušić nadmudrila lovce i osvojila 8000 eura. Ostali natjecatelji Marko Kuterovac, Mateo Seferi i Karla Tomljanović napustili su natjecanje bez osvojenog novca.

Anita osvojila 8000 eura

Marko Kuterovac iz Splita u prvom je krugu osvojio 2000 eura, ali nije uspio u igri protiv lovaca za 15.000 eura. Niz netočnih odgovora, uključujući pogrešne odgovore o Table Mountainu i piću flat white, doveo ga je do ispadanja.

Anita Marušić iz Strmeca Samoborskog tajnica je u jednoj srednjoj školi. Otkrila je da bi bila zadovoljna s iznosom višim od 5000 eura, a iskoristila bi ga za putovanje Sjevernim morem. Točno je odgovorila na dva pitanja u prvom krugu, u brzopoteznoj igri odlučila se boriti protiv četvero lovca za 8000 eura, a zatražili su 42 sekunde na svom satu.

Anita je odličnim nastupom s 12 sekundi prednosti nadigrala lovce i osvojila 8000 eura.

Mateo nije uspio protiv lovaca u igri za 20.000 eura

Mateo Seferi, android developer iz Velike Gorice, osvojio je 2500 eura u prvom krugu, no nije uspio protiv lovaca u igri za 20.000 eura. Mateo nije znao da je na Antarktiku najveća američka baza - McMurdo ni da je u Američkom građanskom ratu bitka kod Antietama bila najkrvavija te da su godine 1934. nacisti ubili Engelberta Dollfussa, kancelara Austrije, Mateo je rekao da je riječ o Finskoj.

Karla je bila posljednja natjecateljica

Karla Tomljanović, nutricionistica iz Kastva, ušla je u igru s 1500 eura. Karla nije znala da se u Uzbekistanu nalaze gradovi Andijan, Buhara i Samarkand, da je u bečkoj palači Hofburg ured Alexandra Van der Bellena, da je pobjednik FIDE-ovog turnira kandidata izazivač za naslov svjetskog prvaka u šahu ni pod kojim je imenom djelovao bend Linkin Park prije nego što se proslavio. Lovci su nadigrali Karlu s dvije sekunde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.