ANKETA Samsung ili iPhone?

Foto: Shutterstock

Android ili iPhone - ova tema vječna je debata u svijetu tehnologije. Dok mnogi preferiraju iPhone, ima onih koji Android nikada ne bi mijenjali. 

Ista rasprava potegla se i nakon što je Apple predstavio niz novih proizvoda na eventu koji su nazvali It's Glowtime. Zvijezda ovogodišnjeg predstavljanja je iPhone 16. Međutim, prije nego što će Apple predstaviti novi iPhone, procurile su informacije o nadolazećem Samsung Galaxyju S25 Ultra.

>> Apple kaska za konkurencijom. I to su dokazali novim proizvodima

X (nekadašnji Twitter) pun je objava u kojima ljudi komentiraju što je bolje - Samsung ili iPhone. 

Koji mobitel vi preferirate?

iPhone 16

Dolazi u novim bojama - "ultramarin", "teal" i ružičasta. Otporan je na vodu i prašinu i ima novi staklokeramički zaslon za koji kažu da je 50 posto čvršći od prethodnog modela i dvostruko jači od "bilo kojeg drugog pametnog telefona". Bit će dostupan u 6.1-inčnim i 6.7-inčnim modelima u osnovnom i Plus modelu. Oba će imati novi prilagodljivi akcijski gumb na lijevoj strani. Gumb Action možete programirati tako da radi različite stvari ovisno o dobu dana. Također ima novu značajku "kontrole kamere".

Ova se kontrola nalazi na bočnoj strani iPhonea 16 i možete prijeći prstom po njoj da prilagodite postavke kamere koja će na ovim modelima biti manje izbočena. Predstavljen je i A18 Bionic koji ima najnoviji 6-jezgreni CPU s 2 jezgre performansi i 4 jezgre učinkovitosti. CPU je do 30 posto brži od CPU-a u iPhoneu 15. Što se Apple Intelligencea tiče, tvrtka je naglasila da ponajviše brine o sigurnosnim značajkama.

Cijena iPhonea 16 bit će 799 USD, a iPhonea 16 Plus 899 USD.

Što je još predstavljeno na eventu, možete detaljno pročitati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.