ANKETA Zlatni rez: Ovo je 10 najljepših žena na svijetu

Foto: EPA

Glumica Anya Taylor Joy proglašena je najljepšom ženom na svijetu prema izračunima britanskog plastičnog kirurga Juliana De Silve, koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu kirurgiju lica u Londonu.

Anya je gotovo savršena prema zlatnom rezu

Do zaključka tko je najljepša žena svijeta došao je koristeći računalno mapiranje lica, vrlo popularnu metodu u plastičnoj kirurgiji. Ta se metoda temelji na zlatnom rezu, poznatom i kao "božanski omjer". 

"Pokazalo se da ona ima najbolja očitanja položaja očiju s rezultatom od 98.9%, što je samo 1.1% od savršenog oblika", objasnio je De Silva odabir Anye Taylor Joy za Daily Mail. Glumica je imala najbolji rezultat što se tiče obrva te je bila pri vrhu u gotovo svim kategorijama osim usana. 

Na listi najljepših žena svijeta našlo se još devet slavnih žena. Od njih svaka ima nešto gotovo savršeno na sebi - nos, oči, usne, bradu, čelo, oblik lica... Ove su se žene našle u top 10. Koja je vama najljepša?

Zlatni rez su osmislili Grci kako bi pokušali izmjeriti ljepotu. Taj se omjer može primijeniti na bilo što, a koristio ga je i Leonardo da Vinci za savršeno muško tijelo u svom djelu Vitruvijev čovjek. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.