Anu iz Novog Sada nisu pustili na sud u haljini pa se na 40°C ogrnula dekom

Foto: X

DJEVOJKA Ana iz Novog Sada požalila se na X-u kako je nisu pustili na sud u dugoj ljetnoj haljini, no budući da nije htjela propustiti ročište, ogrnula se dekom.

"U ovoj haljini me nisu pustili u sud jer je neprikladna. Duljina je ispod koljena, ali ima naramenice. Pa sam na ovih 40 stupnjeva ušla pokrivena dekom", objasnila je pa nakon toga pojasnila kako smatra da je njezina haljina primjerena za dolazak u instituciju. 

"Da se razumijemo, nisam protiv pravila oblačenja, ali u dugoj haljini bez dekoltea koja ima široke naramenice, ako su ovo uopće naramenice, nema ništa neprimjereno. Nisam netko tko ne vodi računa o pristojnosti, ali ovo mi je bilo zaista izvan svake pameti", objasnila je te podijelila fotku haljine. 

"Sramotna" haljina 

"Evo, ovo je ta sramotna haljina", napisala je, a njezina objava izazvala je podijeljene reakcije. 

"Sasvim pristojna haljina", "Jednostavno ne puštaju s naramenicama. Meni je zadnji put zaštitar posudio košulju da mogu ući, onu plavu. Imaju košulju baš za te slučajeve", "Ne mogu gola ramena, to svi znaju. Ne može ni sandala s otvorenim prstima. I suknja mora iznad koljena. To doslovno svi znaju", neki su od komentara. 

Kakva su pravila u Hrvatskoj? 

Iako pravila odijevanja nisu formalno propisana, svi sudionici na sudu trebali bi se oblačiti tako da svojom odjećom pokazuju poštovanje prema sudu. Neformalna odjeća, poput traperica, majica s kratkim rukavima, sportske odjeće, sandala ili tenisica, nije poželjna, baš kao ni nošenje prekratkih suknji, majica s dubokim dekolteom ili prozirne odjeće. 

Inače, ako sudac smatra da odjeća nije prikladna, može zatražiti od osobe da je promijeni ili da se udalji iz sudnice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.