Australska plivačica nije zadovoljna uvjetima na Igrama, organizatori joj odgovorili

Foto: EPA/Shutterstock

Australska plivačica Ariarne Titmus osvojila je u subotu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u utrci plivačica na 400 metara slobodno. I dok bi većina sportaša slavila svoj uspjeh, ona nije bila zadovoljna postignutim rezultatom, piše Unilad. Naime, njezino vrijeme plivanja bilo je malo manje od svjetskog rekorda koji je postigla na Svjetskom prvenstvu 2023.

"Uvjeti nisu bili dobri"

Rekla je da smatra da je mogla postići bolji rezultat da su uvjeti smještaja i života bili bolji na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. "Sposobna sam postići i bolje rezultate, ali život u olimpijskom selu otežao mi je nastup", izjavila je. Smatra da uvjeti nisu bili najbolji i da se sportaši zbog toga ne mogu dobro pripremiti.

Što je olimpijsko selo?

Olimpijsko selo je četvrt gdje sportaši, njihovi treneri i službenici povezani s Igrama žive tijekom Olimpijskih igara. Nalazi se u gradu koji je domaćin i obično je nedaleko od velikih sportskih terena.

Oglasili su se i organizatori

Organizatori Igara u Parizu komentirali su njezine tvrdnje za Unilad. "Pariz 2024. je u stalnoj vezi s Nacionalnim olimpijskim odborima i spreman je pomoći sa svim daljnjim promjenama koje sportaši smatraju potrebnim", rekli su te dodali da je njihov prioritet zadovoljiti sve potrebe natjecatelja.

"Surađivali smo s dobrim dobavljačima kako bi našim sportašima osigurali kvalitetnu prehranu... Primjerice, količina mesa s roštilja u ponudi je sada 900 grama po sportašu dnevno", objasnili su. "S prijevozom smo također postigli napredak sa 100 posto pruženih usluga. Sva natjecanja su mogla započeti na vrijeme."

"Što se tiče kreveta, ključna prednost Airweave madraca je ta da se mogu prilagoditi tijelu pojedinca i tako zadovoljiti specifične potrebe udobnosti i pripreme. Kvaliteta Airweave madraca prepoznata je i odobrena od strane Nacionalnog olimpijskog i paraolimpijskog odbora i već je dokazana njegova udobnost za sportaše tijekom Igara u Tokiju", objasnili su. 

"Sportaši se moraju snaći u svakom okruženju"

Glavni trener australskog plivanja Rohan Taylor također se osvrnuo na komentare plivačice i rekao kako profesionalni sportaši ne smiju dopustiti da ih uvjeti ometaju. "Olimpijada je uvijek bila izazov. Svake Olimpijske igre na kojima sam sudjelovao test su sposobnosti sportaša. Morate se snaći u svakom okruženju, bez obzira na uvjete spavanja i hranu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.